torsdag 30 juli 2009

DET HÄR KAN MYCKET VÄL VARA MENINGEN MED LIVET

Hemlagad RABARBERPAJ!
Sååååå himla gott!!!! Med fördel serverat med en massa Vanljvisp till - vilket det naturligtvis gjordes.
Det här receptet är busenkelt att göra och gudomligt att äta. Pajen får en knäckig "skorpa":
Lägg rabarber (eller andra bär/frukt) i botten på en smord form.
Blanda 3 dl vetemjöl med 1 ½ dl socker.
Häll blandningen över rabarberna.
Hyvla smör med osthyvel över så att det täcker hela pajen (ca 150g) - ta tills du skäms ;-).
Ställ in i mitten av ugnen (225 grader) och grädda i 30 minuter.
Ät och njut med vanlijsås eller glass.
Tack bästa mamma för receptet!
Uppdatering, mamman hade fått det av systern, alltså mostern - den bästa moster!

7 kommentarer:

  1. Så det var HÄR rabarberpajen var... Förstår precis varför den inte finns kvar på söndag =)

    SvaraRadera
  2. Jag var på jakt efter pajrecept så det passade bra att du lagt ut ett, tack.
    Kram

    SvaraRadera
  3. Åhh, visst är det gott med rabarberpaj! Vi gjorde faktiskt en härmomdagen :)

    SvaraRadera
  4. DEt är de små sakerna i livet som gör hela helheten =)

    SvaraRadera
  5. Jessica - F*n också, att du var tvungen att titta in just nu och komma på mig ;-). Det går väl lika bra med blåbärspaj, eller äppelpaj hoppas jag...

    Bloggullet - Baka, smaka och njut! Det här är den godaste pajen jag vet :-D!

    Tezzan - rabarberpaj kan liksom aldrig bli fel.

    Miss M - absolut! Smakar de dessutom gudomligt så blir det extra plus ikanten :-D.

    SvaraRadera
  6. Detta recept har din mamma fått av sin syster ! Man kan med fördel istället för 3 dl vetemjöl ta 1½ dl vetemjöl +1½ dl havregryn ! Då blir den lite "matigare" !!
    Kram från moster M

    SvaraRadera
  7. Moster M - mmmmmm, tack bästa moster för värdens mumsigaste pajrecept!!! Ska prova varianten med havregryn också - gillar havre.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...