Sååååå himla gott!!!! Med fördel serverat med en massa Vanljvisp till - vilket det naturligtvis gjordes.
Det här receptet är busenkelt att göra och gudomligt att äta. Pajen får en knäckig "skorpa":
Lägg rabarber (eller andra bär/frukt) i botten på en smord form.
Blanda 3 dl vetemjöl med 1 ½ dl socker.
Häll blandningen över rabarberna.
Hyvla smör med osthyvel över så att det täcker hela pajen (ca 150g) - ta tills du skäms ;-).
Ställ in i mitten av ugnen (225 grader) och grädda i 30 minuter.
Ät och njut med vanlijsås eller glass.
Tack bästa mamma för receptet!
Uppdatering, mamman hade fått det av systern, alltså mostern - den bästa moster!
Så det var HÄR rabarberpajen var... Förstår precis varför den inte finns kvar på söndag =)
SvaraRaderaJag var på jakt efter pajrecept så det passade bra att du lagt ut ett, tack.
SvaraRaderaKram
Åhh, visst är det gott med rabarberpaj! Vi gjorde faktiskt en härmomdagen :)
SvaraRaderaDEt är de små sakerna i livet som gör hela helheten =)
SvaraRaderaJessica - F*n också, att du var tvungen att titta in just nu och komma på mig ;-). Det går väl lika bra med blåbärspaj, eller äppelpaj hoppas jag...
SvaraRaderaBloggullet - Baka, smaka och njut! Det här är den godaste pajen jag vet :-D!
Tezzan - rabarberpaj kan liksom aldrig bli fel.
Miss M - absolut! Smakar de dessutom gudomligt så blir det extra plus ikanten :-D.
Detta recept har din mamma fått av sin syster ! Man kan med fördel istället för 3 dl vetemjöl ta 1½ dl vetemjöl +1½ dl havregryn ! Då blir den lite "matigare" !!
SvaraRaderaKram från moster M
Moster M - mmmmmm, tack bästa moster för värdens mumsigaste pajrecept!!! Ska prova varianten med havregryn också - gillar havre.
SvaraRadera