torsdag 28 maj 2009

ATT LEVA SOM MAN LÄR

Ja, det är ju oftare lättare sagt än gjort.

Men det är verkligen det jag försöker göra nu.
Det känns som om kroppen och hjärnan lyssnar på varandra, och det är bra. Kroppen behöver bara lite mer tid på sig att "läka".

Vad innebär det då att jag lever som jag lär?
Jo, framför allt att vara Medvetet närvarande/Mindfulness. Att ha fokus på det jag gör och på ingenting annat. Det är inte alltid lätt. men med träning så går det smidigare och smidigare. En sak i taket och fokus på det som sker precis just nu.

Det innebär också att ta det lugnt. Betydligt lugnare än vad jag är van vid. Här har kroppen varit så finurlig att den har sett till att jag inte kan röra mig fort. Som magi. Jag går som i sirap. Jag har helt enkelt inget val. Ganska skönt just nu faktiskt, även om jag ser fram emot att få energin tillbaka.

Spikmattan. Den gudomliga. Den ger mig massor av härligt sköna och avslappnande hormoner i kroppen. Den känner jag hjälper mig en bra bit på traven i det här läget.
Läs fler inlägg om min favorit spikmattan HÄR.

Jag har också börjat praktisera lite av Aurvedans principer när det gäller maten. Mycket spännande saker har jag läst, och jag återkommer om det. Har ändrat lite i min kosthållning, och jag tycker att det skänker mig ett inre välmående. Vissa saker som jag har ätit tidigare är tydligen inte alls så bra för mig. När jag läser om varför, så känns det så självklart.
Nåväl, det blir ett eget inlägg framöver.
6 kommentarer:

 1. Och jag har börjat smyga in lite Raw food i menyerna. Smakar mera...

  SvaraRadera
 2. Monica - Raw är bra. Snyggt, gott och nyttigt.

  SvaraRadera
 3. Har du ngt tips på bra böcker om Ayurveda? Jag har läst lite grann, men är mycket intresserad av att lära mig mer om min obalans jag har i kroppen.
  kram

  SvaraRadera
 4. Plingen - Jag läser nu "Auyrveda för kropp och själ" av Eva Sanner och Peter Ljungsberg. Jag tycker den är riktigt bra. Skriven av två svenskar och anpassad till våra förhållanden. Sedan har de lyckats få denna otroligt komplicerade vetenskap att bli riktigt lättbegriplig. Du hittar boken som boktips i högerkanten på bloggen.

  SvaraRadera
 5. Hej tjejen!
  Hur mår du?
  Tack för din kommentar, det hjälper faktist när man får höra att andra upplever lite samma som en själv.

  Och varför är det så jobbigt att ta sig upp igen, när det är så lätt att falla ner??

  SvaraRadera
 6. Tillhör tyvärr inte dem som lever som de lär. jag är den alla alltid kommit till för att få råd, jag är en naturlig vägledare och jag vet alltid precis hur andra ska hantera sina problem eller gå till väga i någon fråga. dock är jag medveten om detta, så det är ju ett steg i rätt riktning =)

  Ska hämta min inköpta spikmatta på posten idag *är så förväntansfull* =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...