fredag 24 april 2009

VEM STÅR VID GRILLEN?

Jag är lite nyfiken på hur det ser ut med grillningen hemma hos er.
Jag får en känsla av att det kan vara så att det av gammal tradition är en manlig syssla. Stå vid grillen och dricka en kall öl, liksom.

Så har det varit även hemma hos mig. Men förra sommaren kände jag att det var dags att rädda en och annan kotlett och filé från "bränndöden".
Nu är jag lite elak, fast med glimten i ögat hoppas jag att ni förstår, för är det inte ofta så att det är lite svårt för männen att grilla OCH dricka öl OCH snacka med sina polare - SAMTIDIGT. Det blir liksom två saker för mycket att hålla reda på, om ni förstår vad jag menar ;-)...
Resultatet blir ofta "kolgrillat" = svart och hårt.

Det finns egentligen ingen anledning alls för männen att de ska behöva ansvara för grillningen. Speciellt inte för dem som annars inte är ett dugg intresserade av matlagning. Kvinnor klarar det precis lika bra, både att tända elden, hålla den vid liv och passa köttet. Jag tror att det är en stunds avkoppling med en kalla öl som lockar männen. Plus att de får känna sig lite "stenålders -viktiga" - stå där och tillreda det nyfångade (inhandlade på ICA) djuret.

Vad tror ni?
Är jag helt ute och cyklar?
Nu vill jag veta hur det ligger till hos er, därför har jag lagt upp en helt vetenskaplig GRILLUNDERSÖKNING i höger kant. Svara gärna på den!

Själv står jag gärna vid grillen med ett glas vin i handen och snackar sällskapligt med en trevlig väninna. Och köttet blir alldeles precis lagom grillat - för det mesta ;-)...

Någon som är sugen på att komma över och grilla lite?!?!?!?!?


9 kommentarer:

 1. Du har irriterande rätt! När jag blev singel investerade jag (jo, den var dyr, det var en investering) i en fin grill med tanken att nu ska det banne mig vara jag som grillar. Men icke! Varenda karl på besök tog på sig att ”rädda” mig undan grillen. Och jag sade inte tillräckligt tydligt ifrån. Bara den som genomgrillade tonfiskfiléerna fick en utskällning... Nu kapar jag åt mig lite grilltid emellanåt, men mestadels är det sambon som sköter om grillningen.

  Frågan är, gäller inte samma regel för all tillagning av helt kött? Vem steker biffarna?

  SvaraRadera
 2. Botilda - Just precis så menar jag!
  Varför är det bara grillningen som lockar fram mannen till köttbitarna?!?!?!

  SvaraRadera
 3. Härligt att se att du hade med alternativet "grillar inte". Vi (dvs jag) föredrar att steka köttet inne så slipper vi böket med grillen. Det är gott med grillat när det blir bra, men det blir det inte och det är rätt bökigt.

  Eller beror det på att mannen inte tar på sig grillandet så då blir det inget? Ska fundera på den :-)

  SvaraRadera
 4. Aldrig att jag släppt till grillen... Det är ju halva nöjet att stå där och peta och zippa på ett glas vin... Just det är faktiskt viktigare för mig än själva maten...

  SvaraRadera
 5. Vi grillar inte. Eller jo, det händer men då är det våra gäster som sköter grillen eller så kan vi grilla korv någon gång för att ungarna vill. Jag gillar inte grillat. Bara tillbehören(=rödvinet) :-)

  SvaraRadera
 6. Var kryssar man om man är ensam kvinna. I en etta mitt i stan utan balkong. Utan trädgård. Utan både grill och elgrill.

  Jo... Man kryssar inget utan skriver att man älskar att elda med ved ute på naturgrillplatsen på Ängsö. Att låta det börja glöda fint. Att hålla en korv på pinne över glöden medan solen går ner. Kladda med ketchup, senap, krovbröd och dricka saft. Bara jag, eller jag och en god vän. Mumma!

  Grilla är härligt!

  SvaraRadera
 7. Camilla - Ja, vad beror det på ;-)?

  Monica - Precis. Nu utkämpas en tyst kamp här hemma må du tro om vem av oss som ska få grilla de hela och marinerade filéerna i kväll. Vi cirkulerar som gamar kring grillen jag och mannen för att "komma till" först. Han tror att han ska få grilla. Jag köpte köttet! Mannen tror fel!

  Äjj-Käjj - Du det är inga större fel på tillbehören heller;-).

  Jessica- Det låter verkligen härligt. Ängsö är ju underbart. Eller du, varför inte komma hem till mej och grilla?!?!?!?
  Du får sköta grillen om du vill - som återbetalning för alla våfflor jag gräddade en gång för länge sedan...
  Seriöst - om du vill.

  SvaraRadera
 8. It sounds like a date! Tid och plats?

  Men jag varnar dig... Släpp inte mig lös med en gasol/grillkolsgrill. Det kan sluta med en polisanmälan mot dig - för allmänfarlig vårdslöshet. Peta med grillspade kan jag dock. Och bidra med supergod marinerad kyckling och haloumiost =)

  SvaraRadera
 9. Jessica - mejla mig, så hörs vi om tid och plats. Det låter underbart med kyckling och haloumi.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...