torsdag 2 april 2009

VARDAG


Vardagslunk, vardagstristess, den grå vardagen... Vardagen kopplas ofta ihop med något negativt, trist, en färdsträcka mot helgen och något som måste genomlevas snarare än upplevas.

Smaka på ordet - V A R D A G.

Var dag, varje dag.
Måste det vara trist? Varför ska det vara det?

Ditt liv innehåller betydligt fler vardagar än helger. Inte vill du väl att de flesta av dina dagar ska vara bara en färdsträcka mot något annat?

Vad har du för glädjeämnen i din vardag? Jag kan njuta av en stunds solsken, en promenad, en stunds sagoläsning med barnen, en intressant diskussion med en kollega eller ett spännande möte med en kund. Jag försöker verkligen att hitta stunder som förgyller min vardag. Eller rättare sagt, jag lägger bättre märke till de stunder som faktiskt är njutningsfulla och givande. För det finns där.

Tycker du att du inte har tillräckligt med glädjeämnen eller guldkanter i din vardag som det är nu kan du fundera på vad du skulle kunna göra för att förgylla alla dessa dagar. Det krävs sällan något riktigt stort för att förändra det trista till något mer gnistrande. Jag försöker att lägga fokus på små saker som inte "kostar på", vare sig ekonomiskt eller tidsmässigt.

Hur ser din VAR DAG ut? Vilka är dina vardags "high lights"?

7 kommentarer:

 1. Någonting som jag tycker är viktigt att tänka på under vardagarna är att ta tid för den som man möter. Det är inte så jobbigt igentligen, men det blir så mycket mer värdefullt och vardagen kan ses med så många olika ögon!

  SvaraRadera
 2. Mina promenader i skogen är lyx för mig. Fika med barnen på kvällen och få prata med dem.
  Igår va lite extra, när man kunde sitta ute och äta middag:)

  SvaraRadera
 3. Usch, jag blir bara ledsen, jag orkar inte ens tänka på hur jag skulle kunna göra dagen lite roligare. Det är verkligen skit ibland. Men, jag hoppas förstås att allt ska bli lite lättare snart.

  kram

  SvaraRadera
 4. Jag funderade just på det där i morse. Vad lite som egentligen kan göra skillnad. Att man ler lite extra mot någon, säger en vänlig kommentar eller verkligen tittar på dem man möter på bussen, i kassan eller en reception t ex. Det behövs egentligen inte så många ord för att någon ska känna sig sedd och man själv blir på bättre humör. Så "mötet" med andra är nog viktigt för mig.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar det fyrkantiga och förutsägbara med vardagar. Har stort kontrollbehov och då är inte improvisationer och överraskningar min grej. Jobbar dock på det ;)

  SvaraRadera
 6. "Alla dessa dagar som gick - inte visste jag att det var Livet..."

  var det väl nån som sa.

  Trevlig Helg Ulrika!

  SvaraRadera
 7. Lotta - det har du absolut rätt i. En liten gest kan bli väldigt betydelsefull för den som möts av den.

  Birgitta - Låter jättehärligt :-D!

  CharmKatti - Tänk inte för stort, tror jag. Även små saker kan få stor verkan...

  I mitt skafferi - precis!

  tant t - våga ;-)!

  S o F - Precis så är det ju.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...