onsdag 8 april 2009

EN SPIKMATTA TILL PÅSKHELGEN KANSKE?


Dels för att minnas det vi egentligen ska minnas (fira låter ju fel), det vill säga Jesus lidande på korset. En spikmatta kan föra tankarna till både korsfästelse och törnkrona om man har livlig fantasi..
Sedan också för att den har en sådan härlig och "påskig" orange färg.
Skämt och sido.
Är det någon av er som har provat på att ligga på spikmatta?
Jag har inte gjort det själv, men jag har ett par bekanta som äger varsin spikmatta och de är lyriska över dem.
Den här spikmattan finns att beställa på Bodystore.com och kostar normalt 680:-. Nu har de en kampanj när de säljer den för 599:-. Är bra sugen på att beställa en, men å andra sidan fyller jag år snart, så det kanske är en bra present att önska sig ;-)...
Spikmattan består av 6000 akupressurpiggar som löser upp spänningar och ger djupavslappning. När man ligger på mattan frisätts endorfiner som är vår må-bra hormon.
Den ger bra effekt vid stress, sömnbesvär, spänningar, ryggskott, ischias, migrän, depression, låg energi, träningsvärk mm. Den härliga oranga färgen är inte bara vacker att titt på utan symboliserar även glädje och står för lust, kreativitet och andlig medvetenhet.
Är det fler än jag som är sugna?!?!?!?

21 kommentarer:

 1. Har ALDRIG tänkt på det, men nu...WOW, jag är sugen! Passar fint brevid min blå pilatesboll ;)

  SvaraRadera
 2. tant t - som en sort installation då, eller hade du tänkt att faktiskt använda dem;-)?

  SvaraRadera
 3. Glad påsk på dig!

  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Jag är också sugen. har bara hört positivt om den!

  SvaraRadera
 5. Jag har använt min sen i julas och är faktiskt också lyrisk. Jag brukar ligga en stund på den nästan varje kväll innan jag somnar och jag sover mycket lugnare och djupare när jag använt den. Det gick betydligt snabbare att bli beroende av den än pilatesbollen :)...
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Vendela - Tack! Jag önskar dig detsamma.

  Chrissan - Visst verkar det bra!? Min man berättade just att felra av hans kollegor på jobbet har börjat använda spikmatta.

  I mitt skafferi - Vad spännande att höra. Har du den modellen som jag visar här i bloggen eller har du någon annan?

  SvaraRadera
 7. Självklart Ulrika - säg nåt som jag INTE prövat. ;)

  Jag har den svenska spikmattan som ju är lite annorlunda.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. S o F - Men vad tycker du då? Är det en investering som är värd att göras? Jag är ju så nyfiken...

  SvaraRadera
 9. Jodå, jag har provat. Investerade i en ganska nyss så det har inte blivit så många gånger. Jag köpte den andra sorten, den svenska. Kolla mitt inlägg om den, där finns en onödigt avskräckande bild: http://tagganer.blogspot.com/2009/03/spikmatta.html#links
  Hur som helst så har jag provat några kvällar innan jag skall sova och jag tycker allt att jag sover bättre, djupare liksom. Men det gör jädrigt ont de första minuterna... Jag har ju varit lite kaxig också och kört "on the rocks", utan något emellan. Den här sorten kan man annars justera med en tunn handduk,t-shirt eller så. Den är svensktillverkad och gjord av returplast så den är så miljövänlig som det bara går. Köp en, vilken som helst!

  SvaraRadera
 10. Yes, yes, yes!!!
  Det är helt fantastiskt. Kör en direkt, börja med en T-tröja de första gångerna sedan är det bara att släppa ner den nakna kroppen och du mår som en prinsessa. Jag har en likadan som du har på bilden fast den är grön.
  Efter 10 minuter i ryggläge känner du dig både pigg (det lät roliget) och alert. Din sömn blir avsevärt bättre och jag förmodar att blodet blir lite mer upphetsat av "spikarna"
  Tveka inte en sekund, ner på mattan bara.
  Mys i påskhelgen

  SvaraRadera
 11. Jo, jag har samma modell, Shakti, fast min är grön som lär vara lungnade. Det finns en upplåsbar modell också, i plast, som är bra om man lånar eller hyr ut den, eftersom den är lätt att tvätta av. Jag tycker de verkar lika bra i övrigt.
  Jag har rekommenderat min till flera andra som också är jättenöjda.

  Vi har testat mot diverse ryggont också och det verkar hjälpa.
  Första gången led jag i en kvart och andra gången somnade jag efter fem minuter, så man vänjer sig rätt snabbt :-).
  Nej det är faktiskt inte så mycket att tveka på...

  SvaraRadera
 12. Jag kan ju tillägga att jag också lyckats somna på min, även om det inte ser ut att vara möjligt om man kollar på bilden i mitt inlägg...

  SvaraRadera
 13. Jag och maken äger var sin spikmatta. Maken en orange och jag en grön.
  Vi ligger på den varje kväll och det är så underbart skönt. Cirkulationen sätter igång och musklerna får slappna av ett tag. Humöret påverkas , man blir gladare pga utsöndringen av endorfiner och man sover så himla gott.
  Om ni inte provat så testa, jag lovar att ni blir helsålda.
  På min blogg i högerspalten har jag en länk till var jag köpte min.
  kram Plingen

  SvaraRadera
 14. Tillägg: det är en shaktimatta jag har..

  SvaraRadera
 15. Jag har också en orange. Helt fast. Kan inte förstå hur jag klarade mig utan den innan. Jag ligger på den varje kväll så somnar jag så gott sedan. Ibland ligger jag längre stunder enligt det program som medföljer mattan. Jag har en förmåga att bita ihop käkarna och mattan löser snabbt upp de spänningarna, fast det är lite obehagligt att lägga kinden mot piggarna. Köp!

  SvaraRadera
 16. Jag har ju den matta Du visar, som Du kanske läst i min blogg... är nu inne på andra "testveckan", ligger 40 min/dag för att se ev. effekter.
  Känslan är mera akupunktur än akupressur ;-), men jag upplever det inte ont - endast när jag kliver upp från den...

  SvaraRadera
 17. Jag har provat lite snabbt i en affär, men blev inte övertygad då jag fick huvudvärk av det. Men allt funkar ju inte för alla!

  SvaraRadera
 18. Lisa Andersson9 april 2009 09:52

  Köpte precis en på Bodystore.com!

  Tack för tipset

  SvaraRadera
 19. Monica - din ser "farligare" ut;-)!

  Pappa B - Du låter övertygande! Nu har jag maken på min sida också, så snart så ligger även jag som på spikar;-)...

  I mitt skafferi - då så. du har övertygat mig :-D!

  Plingen - det låter ju för bra för att vara sant, därför blir jag lite tveksam. Men nu tror jag inte att jag kan stå emot längre...

  Birgitta - jag ska, jag lovar!

  Irene - jag är inne på att beställa just den.

  Anonym - flera jag har talat med säger att man måste ge det några gånger, i varje fall 2 - 3 för att det ska få en bra effekt. Men som med allt annat kanske det inte passar alla.

  Lisa Andersson - vad roligt! Hoppas att du blir nöjd!

  SvaraRadera
 20. Jag är supernöjd med min eller rättare sagt mina. Jag köpte först en orange och insåg att jag behöver en i Provence också så jag tog med den dit och köpte en grön att ha i hemmet i sverige. Det är häftigt att ligga på den och man får verkligen energi.
  Glad påsk!!

  SvaraRadera
 21. Jag skulle tro att min "farligare" variant kanske verkar på ett lite annorlunda sätt, den borde ju ge sig på akupunkturpunkter och akupressurpunkter lite mer på djupet vilket borde ge ett något annorlunda resultat. Det känns hur som helst att det händer massor, inte bara det där med cirkulationen. Den är lätt att göra rent, allt är hård plast.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...