torsdag 26 mars 2009

NÄ NU FÅR DET VARA NOG!

Hur många gånger har du sagt det till dig själv? Kanske när du har tryckt i dig så mycket godis att du mår både fysiskt och psykiskt illa. Eller så har du ännu en gång köpt gymkort med goda föresatser - som inte heller den här gången blev använt mer än en månad? Eller har du återigen storslagna planer på hur effektivt du ska organisera både jobb och privatliv så att du kan bli den där fantastiskt effektiva människan som du vill vara - men börjar med det nästa vecka, kanske?

Vad det än månde handla om så är det någon sorts förändring du känner att du behöver i ditt liv - för att kunna må och prestera bra. Kanske är du som många andra som har så goda förutsatser och en motivation på topp, men så brakar allt samman efter minsta motgång eller snedsteg?

Varför är det så?

Naturligtvis finns det inte ett enda svar på det. Men jag kan ändå säga att du INTE är ensam om att vara i den här situationen. Det är ganska vanligt, särskilt bland prestationsprinsar och prinsessor med stor vilja, hög motivation och mycket omkring sig.

Ett både gott och effektivt råd är att ha detta i bakhuvudet när du funderar på att förändra något i ditt liv:

Om du ska förändra något i ditt liv genom att lägga till en ny vana, till exempel att börja springa - då ska du också ta bort en gammal vana.

Många stupar nämligen på att det redan som det är är fullt upp av aktiviteter och "måsten" i livet. Så regeln "Nytt in = gammalt ut" är bra att tänka på.

Läs gärna mer om förändring eller förberedelser eller motivation eller målbild eller visioner.

3 kommentarer:

 1. Känner mig träffad där!
  Men jag har ju just bytt jobb...så nu krävs det att jag kommer in i de nya rutinerna. Tar ett steg i taget.;)

  SvaraRadera
 2. Bra regel. Ta bort och lägga till.
  Tack.
  Ha en fin helg.

  SvaraRadera
 3. Chrissan - Precis så, ett steg i taget. Bra! :-D!

  Speja - Bra och lätt att begripa. Sedan gäller det bara att praktisera den... ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...