onsdag 18 mars 2009

BOKTIPS - "RIK PÅ RIKTIGT: EN VÄRDEFULL VARDAG ÄR MÖJLIG! AV F. WARBERG & J. LARSSON

Jag läser MYCKET. Dels för att det intresserar/stimulerar mig, men också för att hitta bra litteratur att rekommendera mina kunder jag coachar.
Det finns många populärpsykologiska-/självhjälps böcker att välja på och faktiskt finns det förvånansvärt många bra böcker dessutom. Det är glädjande.

Rik på riktigt: en värdefull vardag är möjlig! som är skriven av Fredrik Warberg & Jörgen Larsson som jag läst nu senast kommer jag att rekommendera till samtliga mina kunder! Det här är en bok som inte enbart handlar om personlig utveckling, utan den har ett betydligt bredare perspektiv. Författarna tar på ett fenomenalt sätt upp viktiga livs- och samhällsfrågor och har en både lättsam och allvarlig ton. I boken ställs många frågor om hur vi lever våra liv. Viktiga frågor som vi alla bör fundera på.
Hur ser det ut i vardagen? Flyter vi bara med i Vardagsströmmen eller kan vi hitta vägar att ta oss upp på Vardagsflodens strand?
På vilka sätt kan vi renovera vår vardag? Vad behövs för att må bra, vara nöjd, ha bra relationer, givande sysselsättning och en tillräckligt bra ekonomi?

Hela tiden ifrågasätts hur vårt samhälle ser ut i dag. Vill vi leva i detta konsumtionssamhälle som vi har? Vad händer om vi fortsätter att konsumera oss fram i vår jakt på lyckan?

Författarna lanserar en ny term: Hållbart Välbefinnande.
Är det inte det vi alla borde sträva efter?

Jag rekommenderar den här boken varmt. Det var en riktig aha-upplevelse att läsa den. Boken är lättsamt skriven, innehåller många annorlunda och spännande vinklingar på våra vardagsproblem och inte minst innehåller den en hel del konkreta tips på hur vi faktiskt kan få en vardag som vi trivs och mår bra i.

Boken finns som pocket och kostar hiskeliga 36:- ;-)... Det är en riktigt god investering, så funderar du på att köpa boken till dig själv, tänk efter om du har några vänner som du också vill ska få upp ögonen för hur vardagen ska kunna bli så värdefull som möjligt för. Det är en utmärkt present att ge bort!


6 kommentarer:

 1. Oh, den boken har jag gjort en del reklam för på min blogg också. För rätt längesedan nu. Den är bara så bra! Här:

  http://tagganer.blogspot.com/2008/05/rik-p-riktigt.html#links

  http://tagganer.blogspot.com/2008/05/rik-p-riktigt-del-2.html#links

  Och så här gick det i köpstoppstider:
  http://tagganer.blogspot.com/2008/06/shit.html#links

  Inser att jag har del 3 kvar att skriva nåt om...

  SvaraRadera
 2. Monica - Härligt med fler som stämmer in i hyllningskören! Det är en riktigt bra bok. Meningsfull. Betydelsefull. Insiktsfull.
  Jag kommer att läsa den flera gånger.

  SvaraRadera
 3. Jag har förresten gjort precis det du skriver, köpt flera stycken för att ha att ge bort!

  SvaraRadera
 4. Monica - jag har svårt att tänka ut en present som kan vara mer betydelsefull. Vilken gåva!

  SvaraRadera
 5. Den boken låter intressant!

  Men jag hörde en intressant diskussion på Babel i går kväll där självhjälpsböcker diskuterades. Man blir ju inte hjälpt av att läsa bok efter bok utan man måste ju agera också. En coach där sa att ibland sa hon till sina kunder att "nu får du inte läsa en enda självhjälpsbok till utan nu väljer du en och börjar agera." Kan det vara så att vi gör det lätt för oss genom att läsa en bok och därmed tro att allt löser sig? Intressant diskussion tycker jag och det gäller ju inte bara självhjälpsböcker. Det gäller ju bantningsböcker, hälsotidningar osv, osv.

  SvaraRadera
 6. Camilla - tack för en jättebra kommentar! Jag skriver ett helt inlägg om ämnet, då jag själv tycker att det är både intressant och viktigt. Jag är glad att du tog upp det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...