fredag 6 mars 2009

BOKTIPS - DIAGNOS:DUKTIG:handbok för överambitiösa tjejer och alla andra som borde bry sig - Av J. Sjögren & T. Rappe Ernsjö

Om du är utbränd, riskar att bli utbränd eller känner någon som är i den sitsen, då är detta en klart läsvärd bok.

Den innehåller flera olika levnadsöden med den gemensamma nämnaren att personerna har sprungit in i den "beryktade väggen". De har alla olika bakgrund, olika förutsättningar, olika anledningar och även olika vägar ut ur utbrändheten. De som är gemensamt är att samtliga är unga kvinnor med en inre press på sig att ständigt prestera och vara duktiga.

Boken innehåller även en hel del konkreta tips på hur man kan undvika att hamna i "prestationsfällan" eller vad man kan göra om man hamnat där. Den innehåller även diskussionsfrågor kopplade till varje kapitel vilket gör att boken lämpar sig väl att läsa i bokcirkel.

Detta kan vara en väldigt viktig bok om du själv är i riskzonen, känner någon som är eller om du redan har drabbats av utbrändhet. Finns att beställa för endast 36:- (fraktfritt).


8 kommentarer:

 1. Låter som en mycket läsvärd bok. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Var köpte du den? (eller läste jag för slarvigt..?)
  Låter jätteintressant tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Chrissan - ja, tyvärr är det nog så för många. Det finns mång duktiga flickor...

  Wicke - Jag har länkat till Bokus där jag köpte boken. Du kommer dit om du klickar på den gröna textraden med priset. Annars finns den nog "var sim helst".

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte att det var bra att den gav förklaringar till varför den duktiga flickan är duktig. Sånt som jag kände igen mej i jättemycket.

  På min senaste tenta analyserade jag den utifrån Freuds teori. Jättespännande att läsa den ur ett annat perspektiv också.

  SvaraRadera
 5. Malve - intressant! Jag antar att du skrev en hel del om vårt "överjag" då ;-)...
  Dela gärna med dig av dina tankar och funderingar kring detta område. Jag är jätteinstresserad!

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Va roligt att du vill vara med och tävla hos mig :)

  Lycka till!!

  SvaraRadera
 7. Den har jag läst. En jättebra bok med massor av aha-upplevelser. Den rekommenderar jag alla och envar å det varmaste!!! /kram Märit

  SvaraRadera
 8. Jag kan tipsa om att boken kan finnas på olika bokreor nu. Jag själv köpte den för 29 kr i helgen. /Tiana

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...