söndag 8 mars 2009

BOKCIRKELN - NU ÄR DET AVGJORT

Med minsta möjliga marginal var det Ola Schenströmss "Mindfulness i vardagen: vägar till medveten närvaro" som blir den bok vi börjar med. Övriga böcker kan mycket väl komma att bli aktuella igen vid senare tillfälle.
Den här boken är jättefin, mycket bra skriven och innehåller massor med konkreta tips över hur du kan praktisera mindulness/medveten närvaro. Dessutom tillhör en cd-skiva där du guidas igenom olika övningar. Mycket bra!

ALLA som nu vill vara med i bokcirkeln vill jag nu att ni anmäler er genom att skriva en kommentar och även att maila till: ulrikagabriel@hotmail.com.
Hittills har Plingen, Moonroose, Vendela, Camilla och Malve anmält sig (jag med). Då det är 16 personer som har röstat borde det vara några till som är intresserade av att vara med ;-)! Ni som är med hamnar i listan till höger i bloggen och länkas till er blogg (om ni har en).
 1. Börja alltså med att anmäla dig till mig via både inlägg (om du inte redan gjort det - se om ditt namn finns med i listan över bokcirkeldeltagare) samt mail så att jag har din mailadress.
 2. Se till att skaffa boken om du inte redan har den. Beställ den ( 159:-), låna den på bibliotek eller av en bekant eller köp i din bokhandel.
 3. Skaffa dig ett bra anteckningsblock där du kan skriva anteckningar och göra noteringar - om du inte vill göra dem direkt i boken. Meningen är att du ska reflektera över ditt läsande, och då kommer det att krävas att du antecknar en del.
 4. Nästa söndag, den 15/3 kommer ett inlägg om hur långt vi ska läsa i "första etappen" (lugnt tempo har utlovats - reflektion är viktigare än tempo), samt vilka frågeställningar du kan ha i bakhuvudet. Om du har boken och vill börja läsa redan innan dess, så går det självklart bra.

Hör av dig om det är några funderingar, hit till bloggen eller skicka ett mail. Det här ska bli en jättespännande resa som jag ska få göra tillsammans med er. Jag ser verkligen fram emot det!

PS. Även om du inte har varit med och röstat så är du självklart välkommen att vara med! Det går bra att ansluta sig till bokcirkeln när som helst. Smidigast är så klart att vara med från början, då behöver du inte "läsa ikapp" så mycket.

5 kommentarer:

 1. Jag vill vara med, men det vet du ju redan ;-)

  SvaraRadera
 2. Oj...en massa text...du har den inte som bildbok...utan text...?..!

  SvaraRadera
 3. Vendela - och det är jag sååååå glad över :-).

  DMH - Det finns ju en cd med som du kan LYSSNA på ;-)... Men du med din fantastiska skrivartalang borde väl inte ha problem med att läsa andras texter, eller?...

  SvaraRadera
 4. Spännande!

  Jag ska ju börja min Eckard Tolle-kurs på tisdag och hans böcker handlar ju också om "här och nu"-tänket. Vi ska (också) läsa boken, kolla på serien på nätet (med Oprah) och sen samtala.

  Så även om jag inte är med i din/er bokcirkel nu Ulrika så hoppas jag på tankar om mindfulness i inläggen, framöver.

  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 5. Har tjuvkikat lite i boken, lånade den på bibblan igår, ifall att det skulla bli den, ser fram emot denna spännande resa av reflektion av boken. Det blir en ny utmaning då jag inte varit med på nån bokcirkel tidigare.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...