måndag 9 mars 2009

BLI MER EGOLOGISK!

Det var ett tag sedan jag skrev om det EGOlogiska livet här. Att vara EGOlogisk innebär att göra goda och bra saker för sig själv och sitt eget välmående - som i sin tur leder till att du blir en god och trevlig medmänniska. En win-win situation så att säga, eller sund egoism om du hellre vill det.

Nu ska du få en utmaning av mig som GARANTERAT kommer att göra dig till en mer EGOlogisk människa. Gör så här:
 1. Börja med att räkna efter hur många veckor det finns kvar på året med denna vecka som är just nu. Läser du det här v. 11 (som det är när jag skriver), så har du alltså 41 veckor kvar.
 2. Plocka fram ett fint block, anteckningsbok eller papper och en penna du tycker om att skriva med.
 3. Sätt dig bekvämt och där du får vara i fred en stund. Välj en plats som du tycker om.
 4. Nu kommer det svåra, men också roliga jobbet. Skriv ner 41 saker som du tycker om att göra, som du känner att du skulle kunna göra utan alltför stor ansträngning. Det ska alltså vara saker som du vet med dig att du kan genomföra. De får inte vara för ansträngande eller krävande, utan något som är relativt lättsamt.Till exempel kan det vara: åka och simma, måla tånaglarna, läsa en bok, besöka en god vän, baka scones, åka tåg, så frön, få massage, lyssna på en konsert, se en bra film osv. osv. Du kan skriva samma sak flera gånger, men ju mer variation du har, desto bättre.
 5. Nu tar du fram din kalender/almanacka. Skriv sedan in en av dina saker för varje vecka som är kvar på året. Boka en bestämd tid och dag som du känner är lämplig för det du vill göra. Skriv vackert, stort och synligt!
 6. Så där! Nu har du bokat in EGOlogisk tid för dig själv under resten av året. För du vet väl att tid för dig själv är inget du FÅR, det måste du TA...

Till de TRE första som vågar och vill anta denna berikande utmaning skickar jag en EGOlogisk knapp (som den på fotot). Skriv en kommentar nedan om att du antar utmaningen och skicka sedan din adress till mig på: ulrikagabriel@hotmail.com.

Läs mer om EGOlogiskt HÄR!

8 kommentarer:

 1. Ulrika, tack för den fantastiska komplimangen på deepedition! You made my day!

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen jag får min "mindfulness-bok" i tid nu!

  Den fanns inte att låna på bibblan; inte ens på stadsbibblan. Den var slutsåld på bokus, men fanns på Adlibris så jag lade in en beställning fort som attan.

  Har även fått en orderbekräftelse att jag ska få boken, men så står det "med reservation för slutförsäljning"

  Nu ikväll tittar jag in på Adlibris igen och nu står status: tillfälligt slut!

  Så hoppas jag får den nu då!

  SvaraRadera
 3. Monica - Vad härligt! för det har du gjort många gånenr - made my day :-D!

  Vendela - Ingen panik. Vi börjar inte med läsningen "på riktigt" förrän på söndag, och då går det i långsam takt. Så även om du inte hinner få tag på boken till dess, kommer det inte att vara svårt att hänga på sedan. Boken är väldigt lättläst.
  Jag håller tummarna för dig! Hör i bekantskapskretsen, kanske finns det någon so kan låna den till dig.

  SvaraRadera
 4. Fick besked nu på morgonen - boken är på väg :-) Det var i grevens tid ;-) Nu är den slut både på Adlibris och Bocus!

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen så, egentid måste man ta, annars springer tiden bara förbi... Ska ta mig en funderare på din utmaning. Se om jag får tid(lite ironisk där) att sätta mig ner och tänka ut 41 saker...

  SvaraRadera
 6. Inspirerande! Det ska jag göra - jag som börjar inse de små sakernas charm, liksom planerandets... Samma sak med rensandet - jag tar små hanterbara uppgifter och hoppas att det ska leda till större övergripande ordning ändå.

  SvaraRadera
 7. Vendela - härligt!

  Åsa - Du HAR tid. Jag lovar. Återkom när listan är klar, så skickar jag enknapp till dig :-D.

  Botilda - Härligt tjejjen! Det var jätteinspirerande att pränta ner allt på papper, tycker jag. Jag fick liksom bekräftat att jag redan gör en massa bra saker - för mycket av det jag skrev ner är sådant som jag redan gör. Sen är det härligt att mötas av " Köpa snittblommor" i kalendern, då blir jag glad en gång till... Maila över din adress när du är klar, så kommer en knapp på posten.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 8. Vendela - Var det du som köpte den sista boken :-) Jag beställde från Adlibris men fick besked att den var slutsåld. På biblioteken är den utlånad och jag lyckades inte hitta den hos någon nätbokhandel. Till slut hittade jag ett exemplar hos bokbörsen så nu hoppas jag att jag får en bok.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...