torsdag 19 februari 2009

UPP SOM EN SOL...... och ner som en pannkaka. Det blir tyvärr ofta resultatet för många som på ett eller annat sätt vill förändra något i sitt liv. Framför allt när det gäller hälsa och välmående. Jag tror knappast att det finns något område där vi VET så väl vad vi bör göra, och ändå är det så svårt att lyckas fullt ut.

Det kan handla om att motionera mer/bättre, äta mindre/bättre, stressa mindre, planera bättre och så vidare. Har du funderat på att göra något åt situationen? Börjar du känna att det är läge att ta tag i det? Har du funderat ett tag och känner att NU får det baske mig vara nog med det gamla slappa, slöa och likgiltiga livet - in med det nya bara - då är du MOTIVERAD.

Så länge du är motiverad kan du stå ut med vad som helst nästan - om det vittnar alla knasig dieter som har florerat genom åren. Problemet är att motivation är en FÄRSKVARA. Det är alltså inte så bra att låta ditt förändringsarbete bygga på att du känner dig motiverad, för det kommer du inte att göra under en längre period.

Det rådet som jag ger till dem jag coachar om de ska förändra något i sitt liv, är att hur motiverad du än är i början, så TA INTE I FÖR MYCKET PÅ EN GÅNG. Låt det få ta sin tid och växa fram, en liten förändring i taget. På så sätt bygger du upp nya rutiner i ditt liv, och det måste få ta lite tid. Tänk på hur länge du har "byggt upp" dina nu icke fungerande rutiner!!!


 • Vad vill du förändra/förbättra? Vilket är ditt "slutgiltiga" mål?

 • Bryt ner det i små delmål och se till att få in dem en efter en i ditt liv så att de fungerar.

 • I bland kanske du har valt fel strategi och behöver backa ett steg för att prova ett nytt sätt - det är inte ett misslyckande utan sunt förnuft.

 • Tänk på det hela som ett långsiktigt projekt och du har betydligt större chanser att lyckas.

Se på det hela som en långsiktig investering. För inte kan du väl tänka på något bättre område att investera i än dig själv och ditt välmående?
3 kommentarer:

 1. Tack för din värmande kommentar!

  Mycket bra inlägg - igen :)

  SvaraRadera
 2. Åh det stämmer så väl in på mig. Går in med hull och hår, livet som insats och efter någon vecka är motivationen som bortblåst. Jag lär mig aldrig!!!
  Hoppas du får en skön lördagkväll!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...