onsdag 25 februari 2009

NOG BLIR DET BOKCIRKEL ALLT!Jag ser redan nu att intresset är tillräckligt stort för att ha en bokcirkel här på bloggen. Så roligt!


Tankar kring upplägget:
 1. Jag presenterar 5 olika böcker där vi har en omröstning om vilken vi ska läsa. Jag har redan en liten föraning om vilka böcker det kan handla om, men kom gärna med egna förslag. Tanken är att det ska vara någon form av populärpsykologisk bok eller någon form av biografi eller levnadsöde. Förhoppningsvis ska vi kunna känna att boken "ger oss något" och har ett innehåll som tål att diskuteras. Vi behöver INTE vara överens. Meningen är att vi ska lyfta fram så många olika tankesätt och synvinklar som möjligt. Vi är inte ute efter den ultimata sanningen - för den finns hos var och en av er.
 2. Ni som är intresserade av att delta anmäler er till mig här på bloggen, så lägger jag upp era namn (och länkar till blogg om du har en) i en lista.
 3. Vi har en lugn lästakt. Reflektion är viktigare än tempo.
 4. Jag presenterar frågeställningar här på bloggen som ni ska ta ställning till och fundera över medan ni läser.
 5. Vi har sedan en gemensam diskussion (via blogginlägg och kommentarer) efter en förutbestämd tid, säg 2 - 3 veckor per kapitel.
 6. Om du redan har läst aktuell bok, så behöver det inte vara en nackdel - tvärtom! Diskussionen kan ge dig nya distinktioner

På söndag presenterar jag vilka böcker ni har att välja på. Företrädelsevis aktuella böcker och gärna sådana som finns att köpa/beställa som pocket eller låna på bibliotek.

Kom gärna med synpunkter eller förslag på upplägget!

6 kommentarer:

 1. Jag vill vara med!
  Det ska bli jättekul.
  Ha en underbar fortsatt onsdag!

  SvaraRadera
 2. Jag vill absolut vara med, vad skoj
  Ser fram emot första bokprojektet.
  Ha en fortsatt bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Jag vill vara med - jätteroligt!!

  Har sagt det förut - men det är värt att sägas igen ;-) :

  Tack för en fantastiskt bra och GIVANDE blogg :-))

  SvaraRadera
 4. Och jag får allt avstå... :( Inte för att jag inte vill men jag har så himmelens mycket litteratur att ta mig igenom i min ekofilosofikurs så jag hinner bara inte! Men, gärna en annan gång, idén är ju jättebra!

  SvaraRadera
 5. Upplägget låter bra och jag vill vara med!

  SvaraRadera
 6. Alla - Såååååå roligt :-D! Jag återkommer med bokförslag och mer info.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...