fredag 6 februari 2009

KONSTEN ATT COACHA SIG SJÄLV

Det är en konst - en svår konst. Inget är så svårt som att vara sann mot sig själv. Däremot är det lätt att hitta på undanflykter och "vita lögner".
Jag brukar säga till mina kunder som jag coachar att försöka ta ett steg "utanför" sig själva. Att försöka se på sig själva som om de vore en väldigt nära och ärlig vän. Vilka råd skulle de ge till en vän som var i samma situation som de är i nu?


Så nu gör jag så. Tar ett steg åt sidan och tittar på mig.
För nu är jag utmattad, alldeles utpumpad och så trött.


Det beror inte på att jag har stressat för mycket, haft för mycket att göra eller för höga krav på mig själv - som det kan handla om när man känner utmattning.
Nej, det beror på att jag har varit väldigt mycket sjuk under de senaste två månaderna (4 halsfluss = 40 dagars penicillinkur). I går däckade jag totalt. Kunde knappt ta mig från badrummet och tillbaka till sängen. Orsaken (tror jag) var att jag börjar bli lite förkyld. Känns inte mer än lite snuva. Behöver snyta mig då och då och räddas av nässpray för att få luft. Något som normalt inte alls skulle ha hindrat mig från att gå och arbeta.


Men i går gjorde det det. Jag hade inget val. Var tvungen att vara hemma - igen.
Men den här gången hade jag lyxen att få vara hemma själv. Tidigare har ett eller flera av barnen också varit hemma och sjuka samtidigt. Ni som har barn vet hur lite vila det blir när man har sjuka barn hemma...

Nu får jag vara hemma själv, både igår och idag. Och jag vilar, sover, vilar och sover. Läser lite i en god bok, läser lite bloggar och bloggar lite själv - laptoppen i knät i sängen. Sedan sover jag lite till...

Sedan ska det bli betydligt tidigare kvällar för min del den närmaste tiden. Inget bloggande, surfande och mailande efter klockan 21 på kvällen. Hör ni det! Ni får skälla på mig om ni ser ett inlägg eller kommentar som är daterad efter 21 ;-). Tidigare kvällar och lite mer lugn och ro. En kopp gott the, en god bok och myspys med barnen innan de somnar.

Jag ska ta hand om mig - because I'm worh it!

Vad gör du för att ta hand om dig själv när du känner dig sliten?

2 kommentarer:

 1. Gör samma sak idag. Lyssnar på min kropp... hade lite ont i halsen i ons, igår var det bättre så tränade jag järnet. Idag ont i halsen igen, och trött i kroppen.
  Så idag blir det en dag med mycket vatten, te och vila. Inen promenad som jag planerat. Åkte istället och solade i morse. Skönt!

  Krya på dig!!!

  SvaraRadera
 2. Klart du är värd det! Och klart du ska ta hand om dig själv!

  Kramizar

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...