fredag 27 februari 2009

ETT BRA SJÄLFÖRTROENDE OCH EN GOD SJÄLVKÄNSLA...

... grundas i stödjande relationer. I så stor utsträckning som möjligt bör du se till att umgås med andra människor, både på din fritid och när du jobbar, som du trivs och känner dig trygg med.

Genom att ha vänner och kollegor där du känner att du kan visa dina svagheter, din oro eller dina rädslor kan du bygga upp ditt självförtroende. Då du har klarat av att visa upp dig i en "svag" situation för att därefter upplevt stöd och support från omgivningen kommer du att stärkt kunna gå vidare i livet.


Det är alltså inte en svaghet att visa sig svag - tvärtom!
3 kommentarer:

 1. Absolut!

  Men ack så svårt för så många...

  Ha det fint i helgen Ulrika!

  SvaraRadera
 2. Tack för en viktig påminnelse! Viktigt att reflektera över vilka man har runt sig ibland, och hur de får mig att må!

  SvaraRadera
 3. S o F - visst kan det vara svårt. En del kan uppleva det svårt att få vänner överhuvudtaget, andra kan ha svårt att sålla bland alla som "kallar sig" vänner, men kanske inte är det egentligen.
  Som så mycket annat är det något man ändå kan både träna och bli bättre på. Det gäller också att inse att kvalitet går före kvantitet. Man måste få vara lite kräsen. Och inte minst gäller det att se sig själv som sin allra bästa vän...

  Sara - visst är det viktigt att reflektera över det. Det gäller att tänka till över balansen. Om man har vänner som kräver väldigt mycket, men som ger väldigt lite, då får man överväga om det är en "vänskap" som kanske behöver ses över. Det kan vara otroligt energikrävande att omge sig med sådana vänner.
  Sedan kan det naturligtvis vara så att det i perioder är vänner som behöver mycket. Om man då är övertygad om att om det nästa gång är man själv som behöver stöttning, då får man den - då är det en god vänskap.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...