tisdag 6 januari 2009

ETT EGOLOGISKT 2009

Att vara EGOlogisk innebär att tänka på sig själv, lyssna på sig själv och sina behov och ta hand om sig själv - för att kunna bli en så bra människa som möjligt gentemot sina medmänniskor.

Vad har jag för EGOlogiska tankar inför mitt 2009?
Ja, till att börja med börjar jag året med en utrensning i form av detox. Det vet jag att jag mår bra av. Skulle det vara pest och pina för mig vore det inte EGOlogiskt.

Jag tycker att jag har en ganska bra motionsfrekvens. Skulle väl i och för sig kunna tänka mig att träna en eller ett par aerobicspass i veckan, men i nuläget finns inte tiden. Jag ägnar mig istället åt vardagsmotion (samlar steg registrerade av stegräknare) och kombinerar med stavgång och crosstrainer.
Vad jag skulle behöva är att förbättra min styrka i överkroppen - vilket jag så dramatiskt upptäckte när jag tränade boxning med barnens Wii-spel. Nu har jag köpt viktmanschetter som gör att leken blir ett "riktigt" träningspass. Ska dessutom kombinera med lite övningar med gummiband och hantlar - som redan finns hemma.
Kanske, kanske tar jag tag i det där med situpsen också, magträning är såååå tråkigt. Men, jag vet att det är viktigt att träna upp bålstabiliteten....

Ett område där jag definitivt behöver bli mer EGOlogisk inom är sömnen. Jag tycker om att sova på morgnarna och är gärna uppe till midnatt på kvällarna. Tyvärr fungerar inte det riktigt när man som jag är en yrkesverksam kvinna. Dessutom är det väldigt lätt att jag blir sittande vid datorn de sena kvällstimmarna, läsandes alla era fantastisk blogginlägg. Min tanke är att försöka begränsa datorsittandet och varvar ner med andra aktiviteter istället.

Det är mina EGOlogiska funderingar för 2009 so far. Jag återkommer med stor säkerhet med nya funderingar eftersom.

Vad har DU för EGOlogiska funderingar till ditt 2009?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...