måndag 15 december 2008

SJUKT MYCKET...


... är det nu. Och då menar jag baciller, virus eller vad det nu kan vara som är i omlopp. Vi är fem medlemmar i familjen. Den senaste månaden bara har vi klarat av; 5 x halsfluss, 2 x öroninflammation, 3 x förkylningar och ett sprucket finger klämt i bildörr.
Just nu är det en av öroninflammationerna som är hemma för att kureras. Min vana trogen försöker jag se det hela positivt, men jag tycker bra synd om barnen - de är de som är hårdast drabbade. Vi ser verkligen fram emot ett långt och härligt jullov där vi får vila upp oss och förhoppningsvis slippa att "korsbefruktas" av allehanda baciller.
Känner mig ändå tacksam över att vi har så fin sjukvård i det här landet och att man kan vara hemma med sjuka barn och ändå få en del av sin lön. Är också tacksam över den hjälp vi får från barnens farmor och farfar som ställer upp som barnvakt titt som tätt när barnen är sjuka.
Dagens positiva tanke blir att jag nu kan passa på att julstäda huset. Hade varit svårt att hinna med det annars (hade prioriterats bort till stora delar). Hade vi lejt bort tjänsten till någon städfirma hade det kostat mer än vad vi förlorar på att jag är hemma och "vabbar". Så jag är hemma och tjänar pengar ändå ;-).
Det är inte städmundering ni ser mig i på bilden - den är tagen för några veckor sedan...

5 kommentarer:

 1. Fy, ja: förkylningstider är aldrig roliga men det verkar som ni haft en riktig sjukdomsperiod!

  Synd om barnen men förhoppningsvis är det värsta nu över för dem/er och julen blir desto bättre! :-)

  SvaraRadera
 2. DMH - Ja, snart måste det vara slut på alla baciller för vår del. Vi lär ha stött på de flesta vid det här laget. Tack för omtanken!

  SvaraRadera
 3. Usch vad jobbigt det låter! Skickar lite positiv energi som kanske kan blåsa bort lite av bacillerna mot Västerås bums;)

  SvaraRadera
 4. Mie - Tack snälla du, det behövs! Jag känner redan att luften känns friskare ;-)!

  Jocke - Tack för berömmet och välkommen. Det är roligt att höra att du tycker det.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...