måndag 15 december 2008

EGOLOGISK ADVENTSKALENDER LUCKA 15

GAMLA SURDEGAR
De flesta av oss har kanske både en eller flera gamla ”surdegar” som väntar på att bli gjorda. Det kan vara tråkiga och/eller jobbiga uppgifter som vi drar oss för att ta tag i. Det kan också vara saker som vi egentligen tycker är trevliga, men som av en eller annan anledning prioriterats bort en period.

Gemensamt för sådana här ”surdegar” är att de alltid finns där i bakhuvudet som en lite gnagande känsla. Det är inte alltid vi tänker på dem, men när vi gör de så dyker ofta en liten släng av dåligt samvete upp. Vi vet ju att vi borde, men… Kanske tar vi istället tag i någonting helt annat som känns lättsammare, bara för att slippa. Ytterligare en sak som är gemensamt för dessa ogjorda och bortprioriterade göromål är att det känns dubbelt så skönt när vi väl tar tag i dem och slutför. Det handlar om att bestämma sig.

Kanske behöver du planera in tid i din kalender för att kunna ta tag i dem? Är det ett större projekt det handlar om kan det vara skönt att dela upp det i mindre delar och beta av dem eftersom.
Viktigt att tänka på är att om du för tillfället befinner dig i en period där du känner att du inte riktigt mäktar med vardagen som den är, då är det inte idé att göra något utöver det du känner att du klarar av. Men, om du har så där lagom koll på tillvaron och har några ”surdegar” liggandes på jäsning. Då kanske det är dags att ta till NIKE´s slogan: Just do it!

Har du något du tänkt på en längre period som du skulle behöva göra, stort som smått? Är det något du skulle kunna planera in för att få det gjort? Det känns jätteskönt efteråt!


2 kommentarer:

  1. Det är säkert någon surdeg som finns hos mig också. Men ibland är det ju bättre att låter den vara.
    Men du skriver myckte intressant. Tack för besöket hos mig.
    Hälsningar / ela

    SvaraRadera
  2. Ela - Välkommen - och tack själv! Ja det där får man känna efter om det är läge att ta tag i något ogjort, eller om det ska ligga och "surna till" ett tag till. Saken är väl den att många av dessa "surdegar" egentligen inte är så besvärliga att ta tag i och få gjorda - om man bara får tummen ur. Och som sagt, det känns ju såååå skönt efteråt;-).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...