måndag 8 december 2008

KLONING ELLER PERSONLIGHETSKLYVNING?

Skulle behöva klona mig känns det som. Någon som har några kontakter inom den "branschen" som kan sätta mig i kontakt med någon expert? Jag vet att det inte bara är jag som har mycket att stå i nu, det hör liksom till veckorna innan jul. Personligen försöker jag verkligen att tänka till, planera och värdera så att det inte ska bli för mycket. Men ibland hjälper det inte riktigt till när omständigheterna vill annat. Ta luciafirandet till exempel. Alla mina tre barn ska ha luciatåg i år, tre stycken med andra ord. De ska dessutom ha det på samma dag, torsdag. Så min torsdag borde se ut som följande: Jag arbetar kl. 8.00 - 16.30 (kan inte vara ledig) Luciafirande på Victorias förskola kl. 15.00, Luciafirande på Max skola kl. 16. 30, Luciafirande på jobbet 18.00, Luciafirande på Amandas skola 18.00 + 19.00. Ja, ni ser själva att ekvationen inte går ihop. Får försöka pussla ihop det med släkten så att barnen känner att det finns någon som är där och tittar på dem. Ett par av luciatågen ska jag ju kunna närvara på, men tråkigt för jag vill vara med på alla...
Ja, så här blir det ibland. Det är lätt att stressa upp sig eller känna sig otillräckligt. När jag råkar ut för sådana här situationer så brukar jag tänka i termer av "lyxproblem". Det innebär att det som för mig är problematiskt och jobbigt i situationen är varken livshotande eller oövervinnerligt. Tråkigt kanske, men om jag jämför med många andra i världen så är det faktiskt ett "lyxproblem".

6 kommentarer:

  1. Det är bra att du övar på att inte se det som jordens katastrof att du inte hinner vara med på allas luciatåg. Tänk dig att du ser dig själv från ovan, på din fina familj och det lyxiga västerländska liv du lever i. Känn hur du åker upp högre och högre upp i rymden, plötsligt tittar du på Afrika istället och zoomar in livet där med brister på inte bara mat och mediciner utan något så basalt som vatten, något vi totalt tar för givet. Stanna i den tanken och känn hur värdsligt det är att inte hinna se alla barnens luciatåg i jämförelse. Och så kanske du får dela upp det så att du ser två av barnens tåg i år, och ett annat barn nästa år :)

    SvaraRadera
  2. Tack Maria! Det är precis så jag ser det och det är därför jag kallar det för "lyxproblem". Dessutom ska jag naturligtvis se till att alla luciatågen videofilmas, för då kan vi titta på dem tillsammans efteråt.

    SvaraRadera
  3. Varför kan du inte bli ledig från jobbet?

    Många tänker så fast man egentligen inte är "oumbärlig". Nu tror jag förstås dig på ditt ord eftersom du har en EGOlogisk livsstil, men jag vet att det finns många som ser sig själv som "oumbärliga" på jobbet trots att dom egentligen inte är det.

    Jag hoppas det löser sig till det bästa för dig och dina barn!

    SvaraRadera
  4. Tezzan - Tyvärr så är det så att just denna torsdag så har vi så många inbokade aktiviteter att det inte går. Oumbärlig känner jag mig definitivt inte, men däremot får mina kollegor rejäla problem om jag försvinner hem. Ska nog kunna gå att sluta 30 min tidigare i varje fall så att jag kan vara med på sonens luciafirande.
    Jag är övertygad om att ni väl är där, så kommer vi alla att få en jättefin lucia.

    SvaraRadera
  5. Ja, det är lät kämpigt värre och jag hoppas du inte stressar alltför mycket på Lucia.

    Själv får jag inte ens se när barnen har Lucia - då de inte skall vara med i några luciatåg har de förbjudit mig att besöka deras skolor...tydligen är jag alltför pinsam och social...!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...