måndag 8 december 2008

EGOLOGISK ADVENTSKALENDER LUCKA 8

NJUT AV TYSTNADEN
Många av oss är så vana vid att ha en massa ljud omkring oss att vi inte ens reflekterar över alla ljud. Kanske arbetar du i en miljö med många människor eller starka ljud. Även hemma omges vi av fler ljud än vi lägger märke till. Kanske har du reflekterat över detta när strömmen går – då blir det VERKLIGEN TYST.
Är du en person som har många ljud omkring dig hemma eller på arbetsplatsen? Har du gärna radio, TV eller stereo på som ”sällskap”?
Prova idag att välja bort alla ljud som du kan för att istället njuta av tystnaden. Personligen tycker jag att det är otroligt skönt att slå av bilstereon på vägen hem från jobbet för att njuta av tystnaden och bara låta tankarna fara.Tystnaden skänker ro till själen och ger möjlighet till nya inspirerande och stimulerande tankar.4 kommentarer:

 1. Ännu ett bra tips!

  Själv älskar jag när det är tyst och som barn förstod jag aldrig min mor när hon sade att hon uppskattade tystnad - men det gör jag nu!

  Skulle kunna tänka mig att någon gång per år få åka iväg till en liten bekväm stuga på landet någonstans, sitta och läsa, gå ut och fotografera, blogga med min laptop och sedan laga god mat - ah, sweet bliss!

  SvaraRadera
 2. För personer som lider av utmattning så blir detta livsnödvändigt!
  Vi blir ju överkänsliga mot ljus och ljud.

  Jag har gått från ett yrkesliv med ständigt hög belastning på hörselorganen till ett TYST hemmaliv. Jag kan gå hela dagarna här hemma utan ett ljud (förutom surret från eldrivna "apparater"). Jag "glömmer" att sätta på radion.

  Om det föder så många nya tankar och idéer - det vet jag inte. ;) Men jag HÖR i alla fall vad jag tänker. :)

  Ha det gott Ulrika!

  SvaraRadera
 3. Sen jag var sjukskriven för "utmattningsdepression" så är är tystnaden ett måste då och då. Eller rättare sagt rätt ofta! Och det är liksom bara då man riktigt kan höra vad man tänker och känner.

  SvaraRadera
 4. DMH - Visst var det obegripligt som barn att föräldrarna ville ha det tyst. Låter underbart att få dra sig undan, själv, och få göra sådant man uppskattar och mår bra av. Tänk att få göra det med jämna mellanrum - ladda batterierna liksom...

  SoF - Det måste verkligen vara svårt många gånger att må dåligt av ljus och ljud som du beskriver. Det tränger ju på vare sig man vill eller inte. Förstår att du kan uppskatta lugnet hemma nu. Bra att du kan lyssna "inåt", en förutsättning för att kunna tänka och tillfriskna antar jag.

  Monica - förstår att tystnaden kan vara livsviktig. Ett andningshål som säkert du har förståndet att upskatta bättre än många andra. Vore bra om många fler kunde förstå det innan det är "försent"

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...