torsdag 4 december 2008

IF LIFE GIVES YOU LEMONS...MAKE LEMONADE. Jag har funderat en hel del på det uttrycket de senaste dagarna och kommit fram till att det till stora delar summerar hela min livsfilosofi.
För det är ju så att vi inte kan styra över alla saker i våra liv. Vissa delar måste vi lära oss att leva med - eller spenderar stora delar av våra liv att kämpa emot.

Ibland kan tyckas att livet inte är rättvist. Särskilt i perioder då vi själva har det jobbigt eller känner oss förfördelade på ett eller annat sätt. Men det är väl lite så livet ser ut. Trots det är det, så vitt vi vet, det här livet som vi har fått. Antingen kan man välja att känna sig som en förlorare eller så kan man krama saften ur citronerna och tillsätta lite socker.

Vad jag försöker säga är att; förbanna inte de tjocka låren, gräm dig inte över dina mediokra talanger inom måleriet, häng inte läpp för att du tycks vara bland de långsammaste på träningspasset eller bekymra dig inte över att ditt hem aldrig verkar se ut som i hemma hos reportagen. Är det så viktigt?
 • Vad är det som istället kan vara viktigt och betydelsefullt i ditt liv? Vad är du bra på? Vilka är dina talanger?

Framhäv dig själv och den egna unika människan du är! Var stolt och glad över det du har och tänkt inte på det som inte precis blev som du hade hoppats. Du kan få det att bli ännu bättre!

5 kommentarer:

 1. Tack kära Ullis!
  De kloka tankarna hjälpte mig lite efter en tung dag.
  Du är så klok.
  Älskar din blogg.

  Kram till dig och dina kära från mig!
  Pernilla

  SvaraRadera
 2. Pernilla!
  Tack själv vännen! Tänker på dig mycket. Roligt att du tycker om bloggen. Var rädd om dej och familjen.

  Många varma kramar från mej.

  SvaraRadera
 3. Det er så sant:-))
  Deilig dag til deg!!
  Klem Randi

  SvaraRadera
 4. Du sätter huvudet på spiken.
  Att sluta jämföra sig är svårt. Man får försöka att i varje situation när man tvivlar på sig själv eller sin förmåga, fråga sig själv vad som verkligen är viktigt i livet. Jag försöker och tycker det blir lite lite lättare för varje gång.

  SvaraRadera
 5. Lustigt att du skriver om just detta uttryck... Det är mitt favorituttryck, nämligen.... Undrar om vi är släkt?! ;-)

  Kram, Syrran

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...