tisdag 2 december 2008

EGOLOGISK ADVENTSKALENDER LUCKA 3

SLÖSA MED KOMPLIMANGER

Kanske är du en person som är van vid att ge beröm eller dela ut komplimanger? Eller är det istället så att du kanske tänker vänliga tankar, men inte alltid uttrycker dem?
I dag får du en liten utmaning. Försök att sprida komplimanger lite mer än du brukar, eller kanske till personer du inte normalt brukar uppmärksamma. Självklart måste du göra det på ett ärligt och naturligt sätt för att det ska kännas bra både för dig och för ”mottagaren”. Det kan räcka med ett vänligt hej och ett leende eller några utvalda vänliga ord. Genom att sprida lite extra glädje och uppskattning kommer inte bara din omgivning att må bättre, utan även du själv.

5 kommentarer:

 1. Hur många gånger har jag inte tänkt "snygg tröja" om en kollega eller "vad bra och duktig min chef är" på jobbet, men ändå inte sagt nånting? Idag ska det ske, tack för utmaningen och tack för att din blogg finns och lyser upp tillvaron :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror jag är ganska bra på att ge beröm, det är viktigt och gör mycket för trivseln! Påminner "mina" innebandytjejer ofta att de ska berömma och uppmuntra varandra.

  SvaraRadera
 3. Det brukar jag redan göra, får det år så kul att se hur folk reagerar.
  http://networkingblogg.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Jag är nog hyfsat bra på det här men det skadar inte att bli påmind. Ska tänka extra mycket på det imorgon!

  SvaraRadera
 5. Tack Maria! Jag gillar din blogg skarpt också ;-)!

  Åsa, vad roligt att du redan är så medveten om det. I "sportens värld" blir det så klart extra viktigt att måna om varandra i laget.

  Karin, visst är det roligt att se när folk nästan blir chockade av lite komplimanager som de inte förväntat sig - tror kanske att man har nåt´lurt på gång ;-)...

  Monica, vad fint att du redan är duktig på att visa dina medmänniskor uppskattning och omtanke. Det behövs verkligen sådana som du! Kanske kan du glädja någon du inte känner med någon liten komplimang; brevbäraren, kassörskan eller någon på gatan?

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...