måndag 1 december 2008

EGOLOGISK ADVENTSKALENDER LUCKA 2


STICKA DEJ EN HALSDUK OCH STRESSA NER
Genom att göra något kreativt med dina händer så slappnar kroppen av och du frigör tankeverksamhet. Dessutom kan du passa på att göra något praktiskt eller vackert till dig själv, eller varför inte börja massproducera halsdukar till julklappar. Med grovt garn och tjocka stickor hinner du med halsdukar till hela tjocka släkten fram till jul…

Själv är jag en ”stickoholic” sedan 10-årsåldern, men man skulle kunna kalla mig ”periodare”. Ibland kan jag bara bli sugen på att sticka, köpa ett par garnnystan och sticka helt planlöst. Otroligt skönt och avstressande. Då jag är rätt van att sticka kan jag t.ex. titta på TV och sticka samtidigt. Det är inte att rekommendera för nybörjaren. Är du inte van att sticka, så är det inte svårt att lära sig. Du kan klara dig långt på bara räta maskor, men det är heller inte så svårt att lära sig de aviga. Har du glömt hur eller är nybörjare, här får du bra instruktioner:

http://www.klaraav.se/lar-dig-sticka/

Läs också gärna mer om stickningen fördelar på:

http://www.expressen.se/halsa/1.1380418/sticka-dig-till-sinnesfrid

Nu behöver det inte vara just stickning som är ”din grej”. Kanske kan du ägna dig åt någon annan hobbyverksamhet som får dig att stressa ner och må bra?

4 kommentarer:

 1. Jag stickar också framför tv:n, har väldigt svårt att bara sitta stilla :o) Det jag stickar är babykoftor till "Röda Korset". Kan inte få mera sinnesfrid!

  SvaraRadera
 2. *mmm* gillar att sticka framför tv:n eller en film, annars biter jag sönder mina nagelband och det är ingen vacker syn :(

  har ett par vristvärmare och ett par vantar på gång :)

  SvaraRadera
 3. Hej Ulrika!
  Jag fick den fina knappen idag och tänker ha den på mig imorgon på jobbet. Ska bli kul att se hur många som frågar vad EGOlogisk är för nåt ;)

  SvaraRadera
 4. Det var ju en jättebra idé att sticka till Röda Korset. Du har rätt "Lillgrisen" att de blir liksom dubbel sinnesfrid. Härligt!

  Vad det låter härligt, Maria, med både nystickade vristvärmare och vantar. Stickning är verkligen en kanonsysselsättning för att hålla händerna i gång och låta hjärnan antingen vila eller filosofera fritt.

  Vad roligt Tezzan att du tycker knappen var fin. Skriv gärna och berätta om frågorna från kollegorna och dina smarta svar.

  Allt gott till er alla!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...