måndag 22 december 2008

EGOLOGISK ADVENTSKALENDER LUCKA 22

INSPIRERANDE UPPVAKNANDE
Vad är det första du ser på morgonen när du vaknar? Har du tänkt på att det faktiskt kan påverka din sinnesstämning för resten av dagen? För alla har vi väl hört talas om att man kan ”vakna på fel sida”, vilket innebär att en dålig start på dagen tenderar att färga av sig på resten av dagen.

Genom att tänka till på vad du skulle må bra av att titta på när du vaknar på morgonen så kan du faktiskt påverka resten av dagen. Om du när du vaknar börjar tänka positiva tankar och få positiva förhoppningar kommer din hjärna att starta dagen med att producera endorfiner – hjärnans ”lyckohormoner”. Det ger dig bra förutsättningar för resten av dagen.

Det innebär att du måste tänka till. Skulle inte tro att du mår bra av att se tvätthögen, ett skräpigt nattduksbord eller en odiskad tekopp. Rent är alltid bra, eller i varje fall undanplockat. Annat som kan vara positivt är en bok du tycker om, en blomma (äkta eller konstgjord), något du fått och uppskattar, eller ett fotografi på någon du är förtjust i… Säkert har du en hel del egna förslag. En liten ansträngning för en bra miljö för ditt uppvaknande kan löna sig.

16 kommentarer:

 1. Även färger är viktigt. Rätt färg i rätt rum osv. Tänkte jag skulle skriva ett inlägg om det snart.

  Hur blev din grönkålssoppa? Och mår du bättre än?

  SvaraRadera
 2. Tezzan - Oh ja, ett av mina favoritämnen, färger. Det påverkar oss så mycket mer än vad vi förstår. Själv har jag väldigt mycket färsgstarka kläder, för jag känner att det ger mig positiv energi. Ser fram emot att läsa ditt inlägg.
  Och tack, soppan var delikat! Tyvärr blev det en ny kur på penicillin. 10 nya dagar med Kåvepenin. "- The drug of choice" som läkaren upplös mig om när jag försökte slingra mig undan... Risken är annars att vi smittar varandra i all oändlighet här hemma. Nu blir jag snart bättre och smittfri till julafton.
  Tack för omtanken!

  SvaraRadera
 3. Jag har faktiskt aldrig tänkt på vad jag ser när jag vaknar... Spännande, det ska jag tänka på imorgon.

  SvaraRadera
 4. Jättebra tips! Jag ska flytta på tvättställningen!:)

  SvaraRadera
 5. Tittar bara in Ulrika och önskar dig en God Jul, fall i fall vi inte "ses" innan Julafton.

  Hoppas du får det riktigt skönt och mysigt på alla sätt och vis!

  Kram!

  SvaraRadera
 6. Malve - du kanske är så trött att du inte får upp ögonen;-)?

  Sara - hm, ja du kanske ska ställa den på ett mindre i ögonfallande ställe i varje fall... Fast det kan vara lättare sag än gjort. Den där förbaskade tvätten som aldrig hänger tillbaka sig själv i garderober och lådor...

  S o F - tack av hela mitt hjärta. Jag önskar dig detsamma.

  SvaraRadera
 7. När jag går och lägger mig har jag tämligen välstädat 49/50 dagar - vet att det anses abnormt...!

  Och när jag stiger upp så kollae jag ALLTID på klockan det första jag gör. Vaknar gör jag innan väckarklockan hunnit sätt igång ca 49/50 gånger - vet att även det anses abnormt...!

  Hur jag vaknar? Tja - tror du börjar känna igen mönstret vid det här laget - jag stiger upp ur sängen inom 30 sekunder efter att jag öppnat ögonen...49/50 gånger...!

  SvaraRadera
 8. Visst är det viktigt vad som händer dom första sekunderna efter att man precis vaknat. Dessvärre vakan jag oftast av att minstingen här hemma drömmer mardrömmer eller det stora tjejen har kissat på sig...
  Tack för ditt inlägg på min blogg!
  Du är så välkommen tillbaka.
  Måste få säga ang din halsfluss, har dom andra i din familj kollat sig, man kan ha det latent och därmed bara gå runt och smitta. Kanske därför du har fått det igen.
  Värt att kolla.
  Ha det underbart!

  SvaraRadera
 9. riktigt god jul önskar jag dig ulrika! take care!:) kram

  SvaraRadera
 10. Kram och en god jul hoppas jag att du och din familj får!

  SvaraRadera
 11. Hej! Det var ett tag sedan jag vr här nu och när jag kommer hit känner jag hur jag har saknat det. Du är ett energiknippe utan dess like och jag får god energi av dig. tack för allt det som du sprider.
  Håller ju fortfarande på att inreda det nya hemmet. Har inte hunnit med mina matvanor ordentligt, utan har blivit mycket snabbmat vilket inte är helt toppen... så nu hoppas jag att jag under ledigheten fram till den 5 januari kan ge mig mer energi och ta tagi saker och ting...
  Det första jag ser på morgonen är flyttlådorna... kankse inte det som man blir mest pigg av..ler...
  ha det gott och god jul
  Lotta

  SvaraRadera
 12. DMH - Ja för oss morgontrötta verkar du vara någon sorts übermensch... Måste säga att det låter skönt dock, att liksom få vakna av sin egen rytm.
  En STOOOR kram till dej och dina familj från mej också.

  Molly - Tack gumman, önskar dej naturligtvis detsamma!

  CharmKatti - Välkommen hit! Oh, jag känner igen dess bryska uppvaknanden... Har haft det så de senaste sex åren ;-). Tack för omtanken kring min halsfluss. Dessvärre är det så att vi alla fem hade halsfluss för tre veckor sedan och gick på penicillinkur. Vi kollade upp oss för säkerhetsskull. Så smittan har jag troligtvis fått (igen) från jobbet där många går och är "tjocka i halsen". Risken är nu bara att jag har smittat övriga familjemedlemmar igen:-(. Ha det riktigt gott själv över jul och nyår. Och välkommen tillbaka!

  Lotta - Tack snälla gulliga du för dina fina rader! Det är ju min förhoppning att jag ska kunna bidra med något litet till någon då och då. Verligen jättehärligt att höra att du kan finna lite enrgi här.
  Du måste tänke på att ta en sak i tagen nu, tänker jag. Att flytta tar mycket energi och en hel del tid. Men innan du vet ordet av är kartongerna uppackade och du kan börja fundera på vad det är som du behöver fokusera på.Börja formulera en liten "plan" - din vision.
  Hoppas att du får en riktigt härlig jul- och nyårshelg! Ett riktigt Gott Nytt år kommer du att få med massa nya möjliheter.

  SvaraRadera
 13. OJ det där har jag faktiskt aldrig tänkt på! Jag brukar iofs vara noga med att de fem garderobsdörrna i sovrummet ska vara stängda, men jag ser både tvätthögen, gamla snytpapper, odiskade glas & koppar (då och då) och den där ena delen av nattduksbordet som jag aldrig orkar städa.

  Dags att göra något åt det hela efter julhelgen då jag är tillbaka i stan - tack för inspirationen och insikten!

  SvaraRadera
 14. *sätter en påminnelse om att städa nattduksbordet i mobilen för annars är det ju bortglömt inom 2 minuter* hihi

  SvaraRadera
 15. Ha, ha: men allting har ett pris - gissa hur mycket "übermensch" jag är när jag somnar till Aktuellt varje kväll...kl. 21.03?!

  SvaraRadera
 16. Maria - tänk va att vissa saker är så lätta att glömma bort medan andra kommer man ihåg hur lätt som helst. Lycka till med din lilla "mini-sovrums-rensning"!

  DMH - Så pass... Din egen rytm styr där också minsann.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...