söndag 19 oktober 2008

Vi förbereder oss (3)


Snart bär det av uppför vårt berg på väg mot bättre hälsa. Men innan vi ger oss iväg på vårt bergsbestigning måste vi som sanna äventyrare förbereda oss ordentligt innan. I vårt fall handlar det om mentala förberedelser.


  • När man står inför en förändring är det bra att fokusera på en sak i taget. Vårt fokus till att börja med ligger på att öka vår vardagsmotivation.

  • Var tydlig inför dig själv vilken förändring du vill göra och sätt upp mål och delmål som är mätbara. På så sätt vet du vart du verkligen vill komma och är säker på när du har kommit dit. Du har då också möjlighet att belöna dig på vägen för väl genomfört arbete. Exempel; Jag går idag i snitt 4700 steg/dag. Mitt mål på sikt är att gå 10 000 steg/dag. Mitt första delmål är att under nästa vecka gå minst 5500 steg/dag. Min belöning när jag genomfört det är att jag ska ta ut en semesterdag och bara ägna mig åt mig själv och göra saker som jag vill göra.

  • Försök att redan i förväg tänka ut om det finns några faktorer som kan hjälpa eller stjälpa dig på vägen. Skriv gärna ner dem. Exempel; Jag kan få hjälp och stöttning av mina väninnor Anna och Helene, de vill också röra på sig mer. Kanske kan vi börja promenera tillsammans. Svårt kommer det att bli om jag eller barnen blir sjuka. Eller om jag tvingas jobba över mycket så att jag inte hinner röra på mig så mycket.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...