lördag 18 oktober 2008

Snart är vi redo...(2)

... att bestiga vårt berg, eller som det egentligen handlar om att förbättra vår hälsa.
Vi kommer tillsammans vandra uppför. Här kommer du att få konkreta tips inom ett område i taget. Där emellan får du tips och råd på hur du kan hantera olika situationer och motivera dig själv.

Det första området vi ska fokusera på är motionen, och i vårt fall handlar det om VARDAGSMOTIONEN. Vi ska sätta igång att röra oss mer och effektivare i vår vardag helt enkelt. Men, för att vara säkra på att vi verkligen rör oss mer än tidigare måste vi ta reda på hur mycket vi rör oss idag.


Vi kommer att använda oss av en STEGRÄKNARE för att kontrollera vår vardagsmotion. Så vad du behöver göra om du inte redan har en stegräknare är att införskaffa en. Jag rekommenderar en enkel modell som enbart räknar steg och inte har några andra finesser. Något som är bra att tänka på är att stegräknaren har "lock" så att du inte av misstag råkar komma åt nollställningsknappen - det är mycket irriterande. Det ska vara en räknare som räknar alla steg du tar. Dessutom är det bra med en modell som sitter stadigt i byxlinningen och gärna har en säkerhetssnodd (annars riskerar man att tappa stegräknaren i exempelviss toaletten - något jag själv lyckats med tidigare). Själv använder jag en stegräknare från Keep Walking, och är mycket nöjd.
http://www.keepwalking.se/

I dag förespråkar man att vi ska gå 10 000 steg om dagen för att få tillräckligt med motion. Nyare rön menar att det krävs ända upp till 12 000 steg. Detta säger egentligen ingenting om du inte vet hur många steg du går normalt. Om du idag går 4500 steg/dag så är det väldigt mycket att börja gå 10 000. Då får du bygga upp din stegmängd successivt.
Börja med att använda din stegräknare under en veckas tid. Räkna sedan ut din genomsnittliga stegmängd/dag. Det är där ifrån du ska starta din vandring uppför vårt härliga berg.

Jag önskar dig en härlig vandringstur!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...