torsdag 16 oktober 2008

Din hälsa (1)


Att kunna förbättra sin hälsa är något som många människor önskar sig. Det har tydligt framkommit i mitt arbete som coach. Det är ett "förbättringsområde" som upp till 90 % av dem jag träffar tar upp. Tyvärr visar det sig att det även är det område som man har svårast att "få ordning på".
Men varför har vi så svårt att förbättra vår hälsa och satsa på vårt eget välmående? Om vi talar om hälsa i termer av kost och motion, så skulle jag vilja påstå att de allra flesta av oss vet precis vad vi ska göra för att må bra. Vi vet att motionen är viktig och att en nyttig och allsidig kost inte innehåller en massa socker, onyttiga fetter eller konstgjorda tillsatsämnen.

Mycket handlar om motivation. Så länge du är motiverad kan du hänge dig åt de mest udda bantningskurer (leva på; bananer och kaffe, kålsoppa eller vad det nu kan vara) eller träna två timmar om dagen. MEN, motivation är en färskvara, och när den är slut och du befinner dig där i vardagen då är du snabbt tillbaka i dina gamla "icke fungerande" motions- och matrutiner.

I vår stressade vardag är vi ständigt på jakt efter snabba lösningar. Rubriker på löpsedlar som lovar " Gå ner 10 kilo på 4 veckor!" eller "Träna dig till drömkroppen på 6 veckor" säljer bra. Men hur blir resultatet? Om du själv har provat så vet du att de inte fungerar särskilt bra. Är vi motiverade kan det fungera ett tag, men när något inträffar som gör att vår viktminsknings- eller motionsplan fallerar, då lägger vi av. Följden blir att vi känner oss misslyckade (igen?) och kan leda till att vi tröstar oss med ännu mer dålig mat.

Problemet, anser jag, ligger i fokuseringen på dessa "quick fix". Varaktiga och bestående förändringar måste få ta tid.

Är du intresserad av att förbättra din hälsa? Vill du gå ner några (eller många) kilo i vikt, få mer energi, slippa huvudvärk, bli starkare eller minska stressen i kroppen? Kanske har du andra områden som skulle kunna förbättras om du rörde på dig mer och åt hälsosammare.


HÄNG MED HÄR!!!

Genom vardagsmotion och en medvetenhet kring ditt ätande kommer du att kunna åstadkomma en varaktig förändring i ditt liv. Det är inte besvärligt och tar inte någon extra tid. ALLT är tillåtet att äta - men inte alltid. Följ "programmet" här på min blogg. Skriv gärna in egna kommentarer om vad som går bra eller känns svårt.
  • Varje vecka får du ett nytt konkret område att fokusera på.

  • Däremellan får du tips, peppning och inspiration
Är du redo?!?!?!?!

2 kommentarer:

  1. Jag är redo och hänger med!

    SvaraRadera
  2. Precis som jag alltid sagt själv: äta allt men inte alltid! Så sant som det är sagt.Jag tror inte på några dieter utan tror det allra bästa sättet att gå ner i vikt är att äta sunt samt motionera.

    Jag hänger självklart med!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...