lördag 17 november 2018

Mjuk banankaka - till frukost, mellanmål eller finfikat


Ja ni vet väl vid det här laget att jag gillar det som går snabbt att fixa till, som är nyttigt att äta och som dessutom smakar gott.
Den här mjuka banankakan tar 10 minuter att "svänga ihop" och ska gräddas i 15 minuter. Dessutom smakar den alldeles underbart och innehåller bara nyttigheter. Med andra ord inte socker, vetemjöl eller mjölkprodukter.
Jag åt den till frukost och senare på dagen till en kopp kaffe - funkar lika bra med båda 😉.

Du behöver:
till botten -
1 tsk kokosolja
2 mogna bananer
1 msk kanel (ceylon)

till kakan:
1 banan
3 dl havregryn
1 dl riven kokos
2 msk kanel (ceylon)
1 dl vatten
2 msk kokossocker (kan uteslutas)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Smörj en springform med kokosolja
  3. Strö kanelen jämt över formen
  4. Skiva 2 bananer och lägg bananskivorna i botten på formen
  5. Ta fram en matberedare och lägg i 1 banan, havregrynen, den rivna kokosen, kanelen, vattnet och kokossockret. Mixa ihop till en jämn smet.
  6. Bred ut smeten över bananskivorna i formen.
  7. Sätt in mitt i ugnen och grädda i 15  20 minuter.
  8. Ta ut kakan och låt den svalna.
  9. Vänd den sedan upp och ner på en tallrik så att du får de skivade bananerna på översidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...