torsdag 8 november 2018

Härligt saftiga saffransmuffins - utan socker, vete, ägg eller mjölk

Goda saffransmuffins för dig som vill njuta av julens smaker men som vill undvika vetemjöl, socker, ägg och mjölk.

Advents- och juletid innebär en massa goda juliga smaker - som saffran till exempel. Jag älskar saffran, men utbudet för oss som inte kan eller vill äta traditionella lussebullar eller andra bakverk som innehåller vetemjöl, socker, mjölk eller ägg är ju inte så stort.
Så då får man vara kreativ 😊.

Det här muffinsarna som är bakade på bland annat banan och mandelmjöl blev supergoda och saftiga. Lätta att blanda ihop och ännu lättare att äta upp.
De här kommer definitivt att bakas flera gånger nu innan och till jul. Funkar bra att frysa in också.

Du behöver (till ca 9 muffins):
2 mogna bananer
2 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2 msk kokosolja
½ dl kokossocker
2 tsk bakpulver
1 pkt saffran (0,5 g)
0,5 dl havremjölk (eller annan växtmjölk)
1 dl russin (jag gillar russin och vill ha måååånga, minska om du inte vill ha så mycket)

Gör så här:

  1. Värm upp havremjölken i en kastrull.
  2. Häll ned saffran i den varma mjölken och blanda tills den löst upp ordentligt.
  3. Skala bananerna och lägg dem i en matberedare.
  4. Häll ned saffransmjölken och de övriga ingredienserna (utom russinen). Blanda ihop ordentligt.
  5. Blanda till sist ner russinen med en slev.
  6. Häll upp i muffinsformar.
  7. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i 15 - 20 minuter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...