fredag 29 december 2017

Lär dig hantera ditt godissug och överätande med hjälp av Medveten andning, Mindful Eating och KBT


De allra flesta har idag bra koll på vad som är bra och nyttigt att äta och vad som är mindre bra. Många försöker också hålla en bra balans mellan den nyttiga maten och unnar sig lite godsaker nu och då.
Men för en hel del är just den där balansen så väldigt svår.
Sötsuget, sockerkickarna och tillfredsställelsen av att få stoppa något i munnen vinner över vetskapen om att det inte är bra och hälsosamt.

Distanskursen Mindful Eating för Gottegrisar hålls på Facebook i en hemlig grupp. Den är till för just dig som har svårt att begränsa dig. Du som låter sötsuget och den snabba tillfredsställelsen styra och som känner att det inte är hållbart längre.
Säkert har du på olika sätt försökt att låta bli att äta godsaker och andra onyttigheter tidigare. Kanske har du följt någon diet eller kosthållning, tränat extra mycket eller på annat sätt försökt att begränsa intaget. Troligtvis har det fungerat en begränsad tid och sedan har du fallit tillbaka.

Mindful Eating för Gottegrisar är inte ännu en diet eller kosthållning. Det är en metod/teknik som lär dig att förhålla dig till alla de tillfällen då du tvingas fatta beslut om du ska köpa/äta de sötsaker och onyttigheter du ser eller bjuds på.
Metoden innehåller inte några förbud eller begränsningar. Det kan ju låta egendomligt med tanke på att du säkert vill minska ditt intag av sötsaker och andra onyttigheter som du har svårt att stå emot.
Tanken är att du ska lära dig att till att börja med äta begränsat och på sikt också att kunna avstå när du själv väljer. Det innebär att du i varje fall inledningsvis bör träna på att äta det"förbjudna".
Redan efter första veckan uppger de flesta som tidigare gått kursen att de helt avstår eller kraftigt har minskat på godsakerna. För att de vill och vet hur de ska bära sig åt - inte för att det är ett måste.

Under kursen jobbar vi tillsammans med tre mycket effektfulla tekniker:

  1. Medveten andning: genom att lära dig att andas rätt kommer du att närhelst du vill kunna stressa av i både hjärna och kropp. Det gör att du dels inte kommer att panikäta en massa onyttigheter, gör det lättare för dig att fatta medvetna beslut och också lättare för kroppen att tillgodogöra sig näringsämnen och känna en nöjdhet.
  2. Mindful eating: genom att lära dig att på riktigt njuta av det du stoppar i munnen, oavsett om det är en chokladpralin eller ett salladsblad, så kommer du både att känna ett lugnt och även en nöjdhet. Genom att tillåta dig att njuta på riktigt av det du äter skapar du inte en massa ångest och dåligt samvete som i sin tur oftast gör att du överäter ändå mer.
  3. KBT: du får lära dig tekniker och strategier som hjälper dig att hantera olika situationer som du utsätter dig för. Som att handla utan att köpa den där chokladbiten som alltid "råkar" slinka ner i matkorgen. Eller att tacka nej när du blir bjuden på något du känner att du helst vill avstå.
Tillsammans ger dessa tre tekniker dig ett fantastiskt förhållningssätt som kommer att hjälpa dig, inte bara under de 14 dagarna som kursen håller på, utan även i framtiden.
Kursen börjar den 15 januari.
Varje dag får du i gruppen på Facebook en ny uppgift att jobba med. Det är övningar som du ska införliva i din vardag och som successivt skapar ett nytt förhållningssätt.
I gruppen ges du möjlighet att ställa frågor till mig och även till övriga deltagare som är med. Känslan av att tillsammans med andra jobba för att nå sina mål är väldigt effektiv.

Låter det som något som kan passa dig?
Läs mer genom att klicka på länken nedan där du också kan anmäla dig. Där kan du också läsa om vad tidigare deltagare har tyckt om kursen.
Kostnad för 14 dagars kurs är 249:-.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...