fredag 27 mars 2015

Frusen bananglass på pinne


Det här blev definitivt en storfavorit hemma hos mig - bådeför mig och barnen. Superduperenkelt att göra och går att variera i det oändliga. En njutning som kan ätas med gott samvete och som garanterat blir sommarens favoritglass hos oss. Bättre och godare än all annan "köpe-pinnglass".
Så enkelt att barnen kan göra själva och du kan vara hur kreativ som helst med smaksättning.

I grunden behöver du banan som du halverar och sätter på en glasspinne och låter frysa till i någon timme. Du kan använda glasspinnar av trä som går att köpa styckevis i hobby- och pysselbutiker eller  pinnar i plast som du använder till isglassformar. När bananerna frusit till doppar du dem antingen i smält choklad (gärna så mörk som möjligt för mindre sockerinnehåll) eller i grekisk- eller turkisk yoghurt. Därefter kan du rulla i eller dekorera med hackade nötter exempelvis.
Lägg sedan in i frysen ytterligare en stund som att choklad- och yoghurtöverdrag fryser ordentligt.

Ta gärna ut dina bananglasspinnar en stund innan servering om du förvarat dem länge i frysen så att de hinner tina något inuti. Då blir de som krämigast och godast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...