torsdag 26 september 2013

TESTAR NYTTIGA MELLANMÅL

Jag fick hem lite spännande nya produktprover lagom till förra helgen. Det är alltid roligt att få prova nyheter som är både goda och av det hälsosammare slaget. I paketet som jag fick låg fruktchips, kexchoklad och energibars.

Först ut att testas av mig och nyfikna familjemedlemmar var fruktchipsen av märket Nim's - helt enkelt torkade äpplen och jordgubbar och ingenting annat (inga konserveringsmedel etc.).
Smaken var fantastisk! Dock hade jag hoppats att de skulle vara några "krispigare", men chipsen gick raskt åt och alla var nöjda.

Nutri Nick Stevia Kexbar innehöll tyvärr vetemjöl, vilket gjorde att jag som inte tål vetemjöl kunde smaka den. Som tur var erbjöd sig mina tre barn att agera provsmakare och de slickade sig minsann nöjt om munnen efter sina bitar. Kexchokladen innehåller socker, men i betydligt mindre mängd än vanligt (endast 3,2g) då den även har sötats med stevia. Produkten rekommenderas till den som vill hålla igen på kolhydraterna (LCHF exempelvis).

Sedan var det två Nutri Nick bars, en med smak av vanilj och en med choklad. Dessa har ett lågt kolhydratinnehåll, är helt vetefria (gillas!) samt har hög halt av både fibrer och protein (gillas!) - hela 33 % av energin kommer från protein. De smakar dessutom väldigt gott, sötad med helt naturlig och ekologisk stevia. Innehållet känns genomtänkt, både vad gäller hälsa och miljö. Du som har en mage som är känslig för fibrer bör nog inte hetsäta dessa dock. Ett helt ok mellanmål när du är på språng.

Samtliga av dessa produkter finns att löpa på välsorterade ICA och Coop butiker, i hälsobutiker och inom en snar framtid på Bodystore.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...