fredag 26 juli 2013

NYTT JOBB EFTER SEMESTERN?


Efter förhoppningsvis flera njutningsfulla semesterveckor och i bästa fall en total "bortkoppling" från jobbet så kan det vara blandade känslor som infinner sig inför jobbstarten.
En del har laddat upp med ny härlig energi och känner sig mer än redo för att börja jobba igen. Äntligen!
Andra kanske har en mer tveksam eller ångestfylld inställning.

När vi får möjlighet att slappna av från något vi normalt är sysselsatta med, händer det ofta att nya tankar dyker upp. Hjärnan är inte på samma sätt som tidigare upptagen med att älta, lösa problem, stressa eller fixa allt det vardagliga. När vi vilar och slappnar av lämna vi öppet för nya tankar. Kanske har du liksom många andra börjat fundera på om det inte vore läge att se dig om efter ett nytt jobb eller kanske andra arbetsuppgifter på ditt befintliga jobb?

Kanske är det ett missnöje du bär på i ditt nuvarande jobb eller kanske är du bara sugen på att testa dina vingar?
Och varför inte?

Vi mår bra av att förändra vår livssituation på olika plan och med jämna mellanrum. Arbetslivet är ofta en stor del av våra liv (vi arbetar ju många timmar av vår vakna tid). Ibland kan det behövas en stor förändring. Du kanske skulle må bra av att byta arbetsgivare eller kanske att börja en helt ny karriär inom något du inte provat på tidigare? Kanske läge för en ny utbildning?
Eller så behöver du bara en nytändning och kan hitta en helt ny form av trivsel och arbetsglädje genom att göra andra förändringar i din arbetsrutin eller kanske i relation med dina kollegor.

Metrojobb.se kan du  hitta nya jobb som är ledig, i Sverige, Norge och Danmark - sökbara både efter län och yrke. Du hittar också tips på hur du skriver bra ansökningshandlingar.
Dessutom finns där massor med tips som kan boosta din karriär om du inte är sugen på att byta jobb just nu, men ändå vill ha lite av en nytändning. Du hittar artiklar om personlig utveckling, hälsa, nätverkande och karriärtips för att nämna några områden.

Så oavsett om du går i tankarna på att starta om helt och hållet när sommaren och semestern är slut eller om du bara vill få lite nya idéer och infallsvinklar, så kan det vara en god idé att se över vad du faktiskt själv kan göra - ingen annan kommer att göra det åt dig, vet du ;-).

4 kommentarer:

 1. Hej! Roligt att hitta in till dig, har läst här en stund. Själv har jag slutat äta godis och kakor för två månader sedan och det går förvånansvärt bra men det är ganska trist tycker jag. När andra fikar så finns det ofta inget bra alternativ till mig. Men jag mår bra av att inte äta så mycket socker så jag fortsätter på min bana.

  På min blogg lyfter jag fram kvinnor som vågar och kan för att ge inspiration till andra att våga ta steget. Du kanske har lust att vara med i ett litet reportage?

  Ha en bra dag
  //bara anna
  Annacecar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna!
   Roligt att du hittat hit och bra jobbat där med att skippa kakor och godis. Om du vill ha tips på vad du kan äta och baka/laga istället, så titta gärna in på min andra blogg som jag driver tillsammans med Josefi Dahlberg - Hälsosmarta. Där är det fullt med tips och recept på ätbart utan socker och vetemjöl.
   Jättefin blogg du har. Vore jättekul att få vara med där på ett hörn :-).
   Ha det så gott! Kram från Ulrika

   Radera
 2. Precis vad jag funderar på just nu. Blivit arbetslös men för mig innebär det möjligheter, fast lite smått rädd är jag nog eftersom jag börjar bli lite till åren (54 snart) å inte många vill anställa en tant. Funderar på att utbilda mig till coach faktiskt. Tokigt kanske vid min ålder?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Fokusera på de möjligheter som du faktiskt har i nuläget. Det är definitivt inte försent att påbörja något helt nytt. Jag tycker inte alls att det är tokigt att utbilda sig till coach "vid din ålder" - tvärt om! Du har livserfarenhet, och det kan du inte köpa dig till genom en utbildning.
   Lycka till med dina jobbplaner framöver.
   Kram från Ulrika

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...