fredag 19 juli 2013

BOKTIPS - BÖDELN FRÄLSAREN OBSERVATÖREN av Catrine TollströmWOW, måste jag börja säga om denna bok, och det på det positivast möjliga sätt.  Jag älskar att läsa och har alltid gjort, så många böcker har det blivit under åren.
Catrine Tollström och jag har träffats lite nu och då, inte minst för att vi gärna umgås i samma nätverk - Qoola Qvinnor. Hon har berättat att hon jobbar på sin bok, men så mycket mer har jag inte vetat. När hon äntligen var klar med den och berättade om storyn var det en självklarhet för mig att köpa den. Den lät verkligen jättespännande och som en perfekt "läsa-på-semestern-bok".

Tyvärr, måste jag säga, har jag redan läst ut boken - Bödeln Frälsaren Observatören. Hade hoppats på många dagars läsning med tanke på att boken är ganska tjock. Men, jag kunde bara inte lägga den ifrån mig. Den är oerhört spännande. På det där sättet att man kommer på sig själv med att man inte har andats på en halv sida och måste kippa efter andan.

Det här mina vänner är inte det sista vi får höra om Catrine som författare. Hon är oerhört skicklig på att skriva - använder språket på ett fantastiskt sätt och är suveränt duktig på att måla beskrivande personporträtt och spännande intriger med hjälp av orden. Mycket, mycket begåvat och inte något man förväntar sig av en debutförfattare.

Handlingen utspelar sig på ön Palawu där dokusåpornas dokusåpa ska spelas in. Leona åker dit som projektledare för att rädda inspelningen som håller på att haverera. Där möter hon teamet som jobbar med inspelningen och även de deltagare som har blivit castade till programmet. En samling egensinniga individer som under några veckor ska samsas under förhållandevis enkla förhållanden.
Men, allt flyter inte på som det ska. Det ena hindret (sabotaget) efter det andra uppdagas och både  inspelningsteam och såpadeltagare är utsatta och misstänkta.
Det går inte att som läsare förutsäga vad som kommer att hända.
Det är bara att andlöst hänga med i storyn.

OM jag hade varit rik och om jag hade haft erfarenhet och kunskap hade jag på stående fot köpt Bödeln Frälsaren Observatören. Den kommer att bli film och den kommer att bli ljudbok. Båda lika populära.
Catrine Tollström
filmrättigheterna till

Så mina vänner som liksom jag uppskattar läsning. Det här är definitivt en bok jag vill rekommendera. Nu hoppas jag bara att det blir en uppföljning på boken - det finns nämligen utrymme för det.
Stort grattis till alla er som ännu har denna läsupplevelse framför er :-)!

Läs mer på Catrines Facebooksida : BFO - Bödeln Frälsaren Observatören
Catrines författarblogg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...