fredag 29 mars 2013

CHIAPUDDING MED MANGO

Chiapudding med mango
I dag bjuder jag på ett smarrigt och hälsosamt recept som jag tidigare har delat på min och Josefi Dahlbergs blogg HÄLSOSMARTA - Josefi & Ulrika

Det här blev genast en stor favorit hemma hos mig. Så snabbt och enkelt att göra och riktig powerfood tack vare sitt innehåll av de fantastiska chiafröna och den nyttiga kokosmjölken. Det finurliga med chiafröna är att de bildar en gelé när de blandas i en kall vätska, vilket gör att det hela blir en härligt krämig pudding.

Du behöver:
2 ½ dl kokosmjölk
½ dl chiafrön
2 dl frusen mango i bitar
2 tsk vaniljpulver
2 msk agavesirap (du kan även smaka av med något annat naturligt sötningsmedel)

Gör så här:
Häll upp kokosmjölken i en bunke och häll i chiafrön och mango. Mixa ihop tills den frusna mangon är helt finfördelad. Blanda sedan ner vaniljpulver och smaka av med agavesirap (ska inte vara för sött). Häll sedan upp i portionsformar och ställ kallt ett tag så att puddingen blir fast i konsistensen. Dekorera med lite mango och hallon precis innan servering.

Använd gärna andra smaksättningar såsom: hallon,  jordgubbar, kakao, blåbär etc.



3 kommentarer:

  1. Tack för receptet! Har Chiafröna en "stelnande" effekt. Alltså, kan man använda det som ett vegetariskt alternativ till gelatin tror du?

    SvaraRadera
  2. Ann-Sophie Visby30 mars 2013 kl. 16:38

    Hej, vilket underbart recept, har en 2 åring som är allergisk mot det mesta ( han klarar inte gluten, vete, soja, mjölk, ägg, många frukter och bär tyvärr) han har inflammation i tarmen, så han kan inte smälta mat. Men chiafrön och kokos går bra, så det har blev toppen, jag lade i cacao och toppade med jorgubbar som funkar.
    Gissa om han blev lyrisk :) Han kallar det för chokladfpudding!
    Tack för tipset.
    mvh ann-sophie

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...