fredag 22 februari 2013

DIN GLADA PUNKT - BRÄSSEN

Högt uppe i din bröstkorg sitter en körtel som heter Thymuskörteln (Brässen). Thymus har en viktig funktion i ditt immunförsvar då det är där som kroppens T-celler Thymusceller) utvecklas - celler som sedan kan avgöra vad i kroppen som är fientligt och inte, exempelvis hitta och bekämpa cancerceller. Denna körtel anses också vara ett centrum för din livsenergi då den håller din livsenergi på en högt vibrerande nivå. Den reglerar med andra ord ditt energiflöde.

När du upplever obalans i ditt energiflöde kan du  stimulera denna punkt för att uppnå glädje och den kan också hjälpa dig att bli lugn, göra dig av med negativ energi, stärka din hälsa och öka ditt immunförsvar. Du stimulerar punkten genom att trycka, knacka eller klia på den.
Thymus påstås ha kopplingar även till hjärnan vilket gör att du med hjälp av den kan påverka både kropp och själ.

För att aktivera Thymus körteln och därmed dina energinivåer kan du med lätta tryckningar på punkten du ser på bilden (du kan även klia lätt eller gnugga försiktigt om det känns bättre). Gör detta under 20 sekunder samtidigt som du andas djupt och tyst affirmerar den känslan du vill uppnå, exempelvis:
- Jag är lugn och stabil.
- Jag är glad och stark.

Du kommer att känna av att du har lyckats "aktivera" Thymus genom att du upplever en "sprittande", "bubblig" känsla av glädje i kroppen - en upplevelse av lycka. En del behöver hålla på lite längre än 20 sekunder, så ge inte upp på en gång.

Genom att dagligen stimulera Thymus, så håller du dina livsenergier på en hög nivå och får hjälp med att hantera eventuell oro och ångest.

Låter det egendomligt? Prova själv, så får du se. Själv känner jag efter en kort stund en skönt härlig bubblande känsla, framför allt i överkropp och armar och därefter ett skönt lugn.
Huruvida det hjälper på en djupare nivå och även stärker ditt immunförsvar har jag inte några vetenskapliga bevis för, men jag håller det absolut inte för osannolikt..
Fakta hämtat från Holistic Dad.

10 kommentarer:

 1. Spännande, måste se om jag hittar den! Behöver verkligen få lite extra energi. Har legat i feber, så kanske hjälper detta mig att komma igång.
  Må väl..;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova och se om det kan hjälpa dig. Det kan krävas några försök innan man hittar "den rätta knycken". Lycka till!

   Radera
 2. Spännande! Jag har nosat lite kring eft-knackningar och där ingår denna punkt.
  Konstigt? Men just där får jag ont och tryck vid för hög stress...får kanske prova att knacka där då! Hälsn Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. det stämmer att denna punkt finns med vid knackning. Jag har bara provat vid något tillfälle, men det är så klart inte en slump att den knackas på. Prova och se vad du får för resultat. Lycka till!

   Radera
 3. Hej! :) Efter ngr år får jag nu äntligen reda på (av en slump för mig/jag sökte inte efter det, men meningen tänker jag) via din sida; att det är något som heter Brässen som sitter där jag har en slags brännande känsla nästan varje dag, nu när jag skrev det så brann det till extra mkt. Jag har sökt mkt på nätet efter vad som kan tänkas orsaka känslan mitt i bröstet men inte hittat ngt alls, läkaren visste inte heller (fast jag träffade inte läkaren pga av det). Och för ngn månad sedan instinktivt bankade/dunkade/klappade jag med hela handflatan lätt över bröstet (för att jag mådde så dåligt av känslan i bröstet) utan att ngn har sagt att jag ska göra det (det kändes omedvetet som att ngt ville ha kontakt, jag ville ha kontakt fast mera omedvet) för och se om det hjälpte, och det hjälpte tillfälligt minns jag, o det var så skönt att banka där, det var som att jag fick kontakt med mig själv också!, fast jag har inte tänkt att jag behöver mera kontakt med mig själv dock. Och jag har provat det kanske en gång till, men inte vetat om det är bra/hjälper, utan bara testa omedvetet/instinktivt som desperat he :). Så nu ska jag börja göra så, jag vet iofs inte hur ofta.

  "Bara" parentes; jag har samtidigt en underfunktion av sköldkörteln som jag tänkt är orsaken, och när jag började ta jod, upplevde jag att det försvann känslan över bröstet, och mitt värde vart bättre (bra), men nu är det sämre värden igen, för jag hade börjat ta för höga doser jod förlänge, så jag har slutat med det, ska ta dosen jag tog första gången.

  Men jag ska se om jag kan lära mig knacka på rätt sätt, om mitt sätt inte är bra dvs (jag har bara testat två ggr, utan att veta vad jag gör, kände bara att jag behövde omedvetet kontakt, så det kanske inte är sköldkörteln då som ger känslan där, utan annat, el kombination. Är glad jag hamnade på din sida, tack! för du delat med dig av det du kan :)...

  SvaraRadera
 4. Vilken spännande läsning Lena!
  Jag tycker inte att det låter osannolikt att det kan finnas kopplingar mellan Brässen och Sköldkörteln på en hormonell nivå.
  Prova dig fram försiktigt och se till att ta rätt dos med jod för att undvika problem. Lycka till och hör gärna av dig och berätta hur det går för dig.

  SvaraRadera
 5. Hej
  Jag har en kompis som ofta känner ett fladder just där tymus sitter. Som sedan stiger upp mot köldkörtlarna. Hjärtat är kollat och där var det inget fel. Har nu läst om tymus, brädden och om hjärtchakrat. Kan det vara detta hon Känner? Mvh Erika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Erika!
   Jag är inte medicinskt utbildad och inte tillräckligt kunnig för att kunna ge personliga, medicinska råd. Men gissa lite kan jag göra och tänker att du absolut kan vara inne på rätt spår. Har hon kollat upp sköldkörteln och värdena på den?

   Radera
 6. Ingen som svarar här eller???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena!
   Vad är det du önskar få svar på?
   Jag får tyvärr inte några aviseringar när det skrivs inlägg här på bloggen och det är svårt för mig att hålla kolla på alla de gamla inläggen.
   Du är välkommen att ställa en fråga om du vill, så ska jag försöka hålla koll :-).

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...