lördag 19 maj 2012

MIA HANDMARK OM TÄNK DIG SMAL

Mia Handmark
Jag vill presentera denna härliga tjej för dig - Mia Handmark. Hon deltar i min distanskurs Tänk Dig Smal och menar att hon efter fyra veckor i kursen har kommit längre i sin ätstörning än vad hon gjort på 16 veckor på Ätstörningsenheten. Här får du lära känna Mia lite bättre då hon själv berättar om sig själv och sitt deltagande i kursen:

Mia heter jag och är 38 år. Bor i Jämtland med min sambo och våra 5 barn! Jag driver eget företag där jag föreläser i hela Sverige. Min föreläsning heter -Våga prata! Det är en föreläsning som handlar om att vi måste bli bättre på att våga prata med varann om svåra saker. Våga lyfta det som är svårt och söka stöd hos varann. Jag utgår från mig själv för jag hfar blivit sexuellt utnyttjad av min pappa i många år och jag inspirerar hur jag har tagit mig ifrån destruktiva mönster, hetsätningar, depression mm till lyckligt liv med harmoni i. MEN ja, jag har också jobbiga stunder vilket jag känner och kan idag ta hand om och prata, ventilera med andra! 
 
Jag har tidigare försökt gått ner i vikt med Viktväktarna, Cambridgemetoden, Viktklubb.se, GI, LCHF.. You name it! Inget har funkat för jag har inte förstått VARFÖR jag äter!!
Jag anmälde mig till Tänk Dig Smal för att få en fortsättning på min rehablitering på Ätstörningsenheten. Min behandling slutade veckan innan och kände jag behövde mera stöd. Mina tankar och förhoppningar var att få mera redskap att lära mig få ett sunt förhållande till mat. 


Mitt egna ansvar har blivit otroligt mkt mer i mitt medvetande, hela tiden. Att få uppgifter att klara av och pepp - sabotagekorten har hjälpt mig i svåra stunder att hitta tillbaka i det jag verkligen vill när ätdjävulen har suttit och försökt fått uppmärksamhet.. *schas*
 
Jag har fått mer insitik i varför jag äter, och uppgifterna på bloggen har varit ett mkt bra ledande verktyg mot mitt tillfrisknande. Sånt fanns inte på ätstörningsenheten. MEN framför allt att jag har kunnat lita och känt efter hur jag själv vill lägga upp min kost och att mitt sockerberoende tas på allvar och det finns chans att diskutera och få stöd i det. Inom sjukvården accepteras inte "sockerberoende". Bla så ska alla på behandlningen äta samma kost vare sig du har anorexia, bulemi eller överätningar (UNS). På morgonen fick jag börja med sötat yougurt med musli och 2 msk sylt, 2 mjuka brödskivor med messmör. Förstå att mitt sockerbehov triggades till max innan klockan ens är 8 på morgonen!! Med TDS har jag valt att följa LCHF för att dämpa mitt sug och det har funkat klockrent! Minskat 6 kilo hittills tackvare Ulrika! På ätstörningsbehandlingen gick jag från 84kilo till 91kilo!!!
 
Jag tycker att kursen har fungerat bra för mig för att jag själv får välja metod att minska i vikt med. Att följa bloggen och ha stöd av mina viktminskande kompisar på Facebook!
Från början tyckte jag det var lite stökigt att läsa bloggen och följa med. Men efter en vecka hade jag lärt mig. Sen underlättade det mkt när vi började lägga de flesta kommentarerna på FB! 
 
Den viktigaste lärdomen hittills under kursen är att det handlar om MITT EGNA ANSVAR! Att tex prova vara hungrig var mkt nyttigt för mig, inse att jag dör inte av att vara hungrig. Utan få lära sig lyssna till kroppen och inte suget!
 
Jag vill rekommendera ALLA som inte är nöjd med sin mathållning/hälsa att gå kursen. Framför allt i viktminskningssyfte, men även andra ätstörningar. Ulrika förmedlar mkt värme blandat med lite jävlaranamma! :) 
Jag är mkt tacksam att fått tillfälle att gå denna kurs och fått kontakt med Ulrika. Hoppas att få arbete tillsammans med Ulrika något ang ätstörningar så vi kan förändra livet för fler! ♥
Vore väldigt skoj att få göra en föreläsning tillsammans! Nästa kursstart i Tänk Dig Smal är den 20 augusti. Läs mer om kursupplägg, innehåll och hur du gör för att preliminäranmäla dig redan nu HÄR.

1 kommentar:

  1. Glad för din skull Mia!! Jag kan bara instämma i det du skriver. Bra uttryckt. Lycka till i fortsättningen.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...