onsdag 21 december 2011

ULRIKAS PEPPARKAKSDOFTANDE KOKOSBOLLAR


Jag vill börja med en att utfärda en varning, för dessa hembakade chokladdoppade kokosbollar med pepparkakssmak är mycket beroendeframkallande. Å andra sidan är de fulla av nyttigheter. Inget socker och inget mjöl. Dessutom använder jag mig enbart ev ekologiska produkter. Ett julgodis du kan äta med riktigt gott samvete med andra ord.

ULRIKAS PEPPARKASDOFTANDE KOKOSBOLLAR:

4 dl riven kokos
2 dl torkade dadlar
4 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
vatten (ungefär en knapp dl)

2 krm ingefära
4 krm kanel
2 krm kryddnejlika
1 krm kardemumma.

mörk choklad

Blanda ihop alla ingredienserna utom vattnen i en bunke. Tillsätt ungefär hälften av vattnet och blanda ihop till en jämn massa med hjälp av en stavmixer (eller i matberedaren). Häll på mer vatten om konsistensen är för hård.
När allt är väl blandat formar du lagom stora bollar av dem.

Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och doppat bollarna i chokladen och lägg dem sedan att torka på ett bakplåtspapper. 

Förvara dem i kylskåp om det blir några över ;-).


3 kommentarer:

 1. Oj, vad de såg goda ut. Glädjande för en LCHF:are som jag att de inte innehåller socker. MEN en fråga, vad är vaniljpulver? Är det utan socker?
  // Kikki

  SvaraRadera
 2. Oj, vad de såg goda ut. Glädjande för en LCHF:are som jag att de inte innehåller socker. MEN en fråga, vad är vaniljpulver? Är det utan socker?
  // Kikki

  SvaraRadera
 3. Vaniljpulver är helt sockerfritt och enbart essensens från vaniljstången. De söta kommer i det här fallet från dadlarna. Det blir ju en del fruktsocker i dessa kokosbollar eftersom de innehåller torkade dadlar, men det är klart bättre än vanligt socker - dock inte för någon superstrikt LCHF-are ;-).

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...