måndag 26 december 2011

DAGARNA EMELLAN

Dagarna mellan jul och nyår, kända under namnet mellandagarna.
För många innebär det ett fortsatt julfirande med släkt och vänner. Kanske med besök på olika håll i land och rike kring. Andra tar  gärna tillfället i akt att "passa på" att njuta av gott och ätbart som njuts både under jul och nyår - nya tag efter nyår i år igen, eller ;-)?.
Andra ser sin chans att få fynda stort under mellandagsrean. Kanske är det saker som behöver inhandlas och som man klokt nog har sparat inköpen till nu för att få mer för pengarna. Kanske är man besviken på tometen som inte kom med det man vill ha och får ta saken i egna händer. Eller så känner man bara en oerhörd lust att ge sig ut och trängas bland massa människor för att förhoppningsvis gör många "nödvändig fynd".

En del måste/vill jobba under mellandagarna, men har förhoppningsvis kunnat njuta av de röda dagar som har och kommer att erbjuda lite ledighet. Andra måste jobba även de rödaste av röda dagar, och dem skänker jag en extra tacksamhetens tanke till. Vad skulle hända om vi inte kunde räkna med att polis, sjuk-/äldrevård, brandkår och andra viktiga serviceyrken fanns där när vi behöver dem? Julens hjältar är vad de är.

Vi som kan välja har möjlighet att låta dessa dagar emellan bli skön dagar fulla av lugn och omtanke. Omtanke om både dig själv och de du har omkring dig. Kravlöst kan också vara viktigt. Att bara finnas nära fyller också en funktion. Jag hoppas att du kan ta dig tiden att reflektera lite över din tillvaro och göra sådant som du mår bra av. Det gör jag under mellandagarna. Riktigt EGOlogiska mellandagar med andra ord.

Med ljus och värme från Ulrika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...