torsdag 20 oktober 2011

DEN ALLRA SISTA DAGEN!!!


Ibland behöver vi vända upp och ner på tillvaron en del för att få nya perspektiv.
Det händer också att tillvaron tar hand om det själv, så att vi inte har något val. Något händer som vi inte har räknat med. Något gör att vi måste tänka om. Något ställer allt på sin spets.

Faktum är att det är dumt att "gå och vänta" på att något livsomvälvande verkligen ska inträffa för att vi ska behöva tänka till och fundera på vad som är viktigt för oss. Det är egentligen riktigt, riktigt onödigt. För om det väl inträffar har vi troligtvis inte så mycket kontroll och inte så många val.

Istället kan vi då och då "leka" med tanken på att något stort, oåterkalleligt och genomgripande har inträffat. Vad gör vi då? Svaret på frågan visar ofta med förvånansvärd tydlighet vad som är viktigt för oss.
Ställ dig fråga till dig själv här och nu och fundera på svaret. Ditt svar. Återkom gärna med dina tankar över vad du kommer fram till.

  • Om det här var den allra sista dagen, vad skulle du göra då?
I frågan kan du själv bestämma vad som menas. Den sista dagen på ditt jobb, den sista dagen som dina barn bor hos dig, din sista dagen med en vän eller den sista dagen i ditt liv. Kanske ska du prova flera frågor för att komma fram till olika svar. Kanske kommer du fram till ett svar oavsett vilket område det handlar om.
Ditt svar indikerar vad som är verkligt viktigt för dig.
Se till att värna om och prioritera det NU - vänta inte till den allra sista dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...