måndag 15 augusti 2011

ULRIKA HOFFER - MIN EGOLOGISKA SOMMAR

Ulrika Hoffer

Ulrika Hoffer är kostrådgivare och författare till boken "Råsmart familj", en bok som inspirerar familjer att få ett lustfyllt förhållande till sund mat, sömn och motion. Ulrika är flitig föreläsare och håller många kurser i både fysisk form och webbaserade, bland annat kursen ”Sockerfri”.

Ulrika har vänligheten att ge mig ett exemplar av "Råsmart familj" som jag kommer att lotta ut bland er bloggläsare. Läs under intervjun vad du ska göra för att vara med i utlottningen.
Men först, läs Ulrikas kloka tankar om hur hon ser till att ge sig själv en riktigt EGOlogisk sommar!

Hur ser en EGOlogisk morgon ut för dig? Vad gör du då, och vad får det för effekter på resten av dagen? Till vardags mår jag bra av att gå upp minst en halvtimme före familjen för en stunds yoga och meditation – det har fått mig i balans inför dagen och jag kan njuta från morgon till kväll med något som jag upplever som ”gott samvete”, jag känner att jag har gjort något som är riktigt bra för mig själv. Men det bästa sättet att utvecklas på tycker jag är att bryta mönster. Våga ifrågasätta sina vanor och ambitioner. Så den här sommaren har jag valt att ligga kvar i sängen så länge som möjligt istället. Det lugnar arbetshästen i mig, det vill säga den där delen som presterar och planerar och har rutiner... Även på semestern. Nu har jag dock lyckats tämja den delen och njutit av att ligga och dra mig. (Ska dock sägas att det var första sommaren på 5 år som inget barn ska ha välling eller ammas på morgonen…)

Finns det något du passar på att göra under sommaren som du inte gör andra delar av året som får dig att må bra? Salta bad i Bohuslän. Morgon, middag kväll och gärna mer därtill. Dessutom är livet på semestern tv-fritt, oerhört skönt! Jag dricker också mer kaffe än normalt och det kan ju tyckas knäppt för en kostrådgivare, men faktum är att jag älskar kaffe och på sommaren dricker jag det enbart för att det är gott och trevligt, inte för att piggna till.  

Vad gör du för EGOlogiska handlingar under sommaren som får din kropp att må bra? Springer. Massor. Helst varje dag. I backar. På landsväg, i skog, över berg, i gassande sol och i hällande regn. Fort och kort ibland, långt och långsamt ibland. Med barnen ibland, utan barn ibland.

Vad gör du för EGOlogiska handlingar under sommaren som får din själ att må bra?
Jag har tre barn, de är 5, 3,5 och 2 år. Så det är rätt intensivt och jag kommer ofta på mig själv att längta efter en lugn stund för mig själv och sakna sånt jag hann förr (läsa en massa böcker, lyssna på sommarpratare osv). Den här sommaren har jag haft ”mindfulness i vardagen” som ett mantra och det kan ju låta förfärligt klämkäckt. Men istället för att klämma in en stunds egentid (som paradoxalt nog också kan bli en slags stress, åtminstone för mig…) och känna frustration över alla böcker jag inte hinner läsa, all yoga och meditation jag inte hinner, så har jag skippat det och semestrat på barnens villkor: letat snäckor, torkat växter, plockat bär, klättrat i berg, spelat kort, kastat sten i vattnet flera timmar i sträck... Det var precis vad jag behövde den här sommaren och jag tror aldrig att jag har upplevt mig så närvarande i mitt eget liv som denna sommar!

Vad har du för spännande planer inför hösten? Jag lanserar min webbklubb, Klubb Råsmart, där man får recept, matsedlar, peppvideos, träningstips, kosttips, webbseminarier med mera, varje månad. Det är mitt stora projekt för hösten. Så blir det förstås lite jobb för att marknadsföra boken ytterligare, ett par mässor, kockshower och workshops är planerade. Men jag laddar också för ett spännande sidospår som jag har tagit initiativ till, en kick off för kvinnliga företagare: Boost Your Business & Soul (boostyourbusinessandsoul.se) som vi genomför 9-10 september. Då blir det affärsutveckling, yoga, pr, kostråd för bättre mentala prestationer med mera för kvinnor med företag som vill avsätta två dagars koncentrerad djupdykning i sin verksamhet!
 
Länkar:
Hemsida/blogg: Råsmart
Hemsida: Boost your buisness & soul
Vinn Ulrika Hoffers bok "Råsmart familj"!
Skriv i en kommentar vad du gör för att du (och din familj) ska leva leva hälsosamt - i det stora eller lilla. Skriv också din mejladress.
Sista dagen att vara med och tävla är 31 augusti.
Lycka till!

1 kommentar:

 1. Åh vilket insprierande inlägg. Jag känner igen mycket från min egna egologiska sommar.
  Jag är gärna med i utlottningen av den fina boken.
  Jag och min familj lever hälsosamt på så sätt att vi tillbringar mycket tid ute, lägger pengar på att hitta ekologisk och närproducerad mat, har lagom mycket aktiviteter inbokade(att vila är viktigt för oss)och begränsar teve-och datortid. MEN för oss handlar det mesta om balans. Vill vi sitta och kolla på film en hel förmiddag så gör vi det, men vi balanserar sedan det genom att vara ute mer nästa dag. Och vill vi bygga koja under köksbordet och käka godis så gör vi det också.
  Så - att vara hälsosam är att tänka balans.
  Hej från mig
  stillatankar@gmail.com

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...