måndag 13 juni 2011

SKIPPA STRANDÅNGESTEN OCH NJUT I SOMMAR ISTÄLLET


Sommar, sol och bad! Härligt, tycker de flesta, men årstiden kan även föra med sig tankar av oro och missnöje. Sol och värme innebär ju också ett eller annat besök på stranden - i bikini eller baddräkt. Inte alla känner sig bekväma i de minimala klädesplaggen.

Många är de kvinnor som faktiskt mår riktigt dåligt av bara tanken att visa upp sig på stranden.
Man känner sig exponerad och uttittad och är övertygad om att alla kommer att se och hånle åt bilringar och skrattgropar i låren. Kanske beger man sig ändå till stranden för att glädja barnen och resten av familjen. Någon njutning blir det inte eftersom man har fullt fokus på sig själv och sin känsla av att vara "fet och fel".
Känner du igen dig?

Du är inte ensam! 30 % av alla kvinnor som deltog i en nyligen genomförd brittisk studie skulle gladeligen offra minst ett år av sitt liv för att uppnå den enligt dem perfekta kroppen. Skulle du det? Är det viktigare att vara snygg än att leva?

Så här ligger det till. En alldeles för stor procent av alla kvinnor (saknar aktuell procentsats) är missnöjda med sina kroppar. De har alla mer fokus på sig själva än på alla andra som är på stranden. Om du är en av dessa kvinnor som inte är bekväm i bikini på stranden, ta nästa gång och se hur dina medsystrar ser ut. Titta på alla härliga kvinnor (och män) i olika former och storlekar. Inte någon är den andra lik.
Ser du någon som är perfekt?
Om du mot förmodan gör det, är det i sådana fall en kvinna i din ålder som har fött lika många barn?
Det är ingen idé att jämföra sig mig 17-åriga tjejer om du själv är över 40 och har fött fler än ett barn.
Se dig om och fascineras istället över skönheten hos er alla.
Se hur vackra ni är allihop på ert eget sätt och var istället glad för den fantastiska kropp som du har. Allt vad den gör för dig utan att kanske få så mycket i gengäld, eller?

Själv tycker jag att det som är "vackrast" på stranden är de som är mest fulla av liv. De, både män och kvinnor som njuter av att vara i solen, som är på stranden för att sola, bada och ha det skönt och inte minst de som rör på sig och leker med sina barn - oavsett "form och fason".

Du är fantastisk och unik -  precis som alla andra.
Var stolt och glad och se till att njuta - det har du rätt till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...