tisdag 7 juni 2011

PLANERA FÖR EN EGOLOGISK SOMMAR

För att ge dig bästa förutsättningar för att få en EGOlogisk sommar så ska du se till att planera för vad du vill att den ska innehålla. Genom att skriva ner dina önskemål och sedan planera in dem i din kalender, så ger du dig själv allra bästa möjligheter för att få en härlig sommar.

Om du nu har bestämt dig för att du vill ha en EGOlogisk sommar - en sommar där du tänker och känner efter vad du behöver göra för att må bra, så är det bra att ha en plan.


  • Ta fram en anteckningsbok eller något annat att skriva i. Själv är jag barnsligt förtjust i  anteckningsböcker med vackert  omslag och mjukt skönt papper att skriva på. Självklart går det att skriva på vilken papperslapp som helst, men varför inte göra det så trevligt och inspirerande för dig som möjligt?
  • Se sedan till att du får sitta en stund i lugn och ro och funderar på vad du skulle vilja göra, känna, uppleva, lära dig etc. under din sommar och semester. Skriv en lista över allt du kan komma på och känner att du skulle må bra av, stort som smått. Naturligtvis kan det handla om en tågluff till Tibet eller att lära dig att spela saxofon, men det kan lika gärna vara att ta dig tid att läsa en speciell bok eller att prioritera promenader med din partner.
    Faktum är att det ofta är de små sakerna du gör i tillvaron, som ändå blir väldigt effektfulla och givande. De är dessutom en hel del enklare att se till att de verkligen blir av.
  • När du har skrivit en lista över lustfyllda saker du önskar göra under din sommar/semester - jag hoppas att listan blev riktigt lång, så tar du fram din kalender och börjar skriv in en saker från din lista i kalendern. Vissa saker kan du bestämma att du ska göra ett visst datum, andra tillfällen kan du skriva in "välj något EGOlogisk från min lista". Det ger dig utrymme att vara mer spontan och känna att du kan välja något som du känner passar för stunden.
Det positiva med att skriva in i din kalender det du ska göra är att:
  1. Det ökar möjligheten markant för att det faktiskt blir av (och inte glöms bort).
  2. När vi planerar för saker som vi kan längta till så får vi dubbel glädje, dels av själva planerandet och "längtandet" och sedan när du väl gör det du planerat.
Du vet väl om att du kan "Ha en EGOlogisk sommar" även på Facebook! Välkommen med där också och ta del av tips och idéer från både mig och alla andra deltagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...