onsdag 22 juni 2011

MEDVETEN JAGVARO - ATT VARA EGOLGOISK

Här och nu!
Kan aldrig upplevas igen.
Dåtiden har varit och är en samling av allt du upplevt och allt som har hänt.
Framtiden är full av möjligheter, upplevelser, drömmar och önskemål - men du kan inte veta vad av det som faktisk kommer att inträffa, vad som förblir drömmar och hur mycket du kommer att hinna med att uppleva och uppfylla.
Du kan vara säker på här och nu. Det som är sant just nu.

Medveten Jagvaro är som Medveten Närvaro. Du vänder dig inåt och känner efter hur du mår och hur det känns. Ställ några frågor till dig själv:

  • Vad har jag för energinivå? Tänk dig en skala i form av en termometer där det finns ett 0-läge och där du har plus och minusgrader (kanske upp till 50 grader + och -). Var på skalan ligger du nu?
  • Om du ligger långt ner på minusskalan innebär det att du inte har så mycket energi och troligtvis känner att du behöver fylla på. Du behöver skaka liv i livsandarna. Hur? På vilket sätt kan du göra det bäst utifrån den du är, det du behöver och dina förutsättningar? Behöver du ut och gå en promenad eller kanske springa? Behöver du träffa någon som kan föra över lite positiv energi till dig? En vän? 
  • Om du ligger på plusskalan känner du dig full av energi. Till en viss nivå känns det bra och härligt, men om det blir alldeles för mycket kan du istället uppleva stress. Hur kan du hantera det? Vad behöver du göra för att komma ner i varv och kunna hämta andan?
Att vara EGOlogisk är att ständigt ha en dialog med sig själv. Det första du måste göra är att stanna upp och känna efter hur det känns just nu och sedan fundera på hur du eventuellt kan förändra och förbättra din situation om det finns behov av det.
Och du, ofta är det små saker som är lätta att göra som gör den stora skillnaden i ditt välmående. Glöm inte bort det!

Läs mer om att Ha en EGOlogisk sommar på min blogg,
eller gå med i Facebookgruppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...