tisdag 28 juni 2011

GYMSTICK - BRA REDSKAP FÖR HEMMATRÄNING


Jag, liksom alla andra, mår bra av att träna. Tidigare i mitt liv har jag tränat rätt mycket, men i och med att livet med innehåll förändras: familjebildning, tre barn, jobb, egenföretagare osv. så är det idag inte lika lätt att hitta tiden. Inte motivationen heller alla gånger.

Om jag inte rör på mig, så mår jag dåligt. Dels känner jag att jag blir mer lättretlig och är känsligare  för stress. Dels får jag ont i axlar, rygg och blir stel. I bland är det bara en rask promenad som behövs för att få fart på kroppen, men helst vill jag varva med lite mer konditionskrävande träning så att hjärtat får jobba. Löpning passar mig perfekt efter som jag kan ut och springa när det passar mig. Om regnet skulle vräka ner eller om det är minus 20 grader så har jag en Crosstrainer som också ger kroppen en bra genomkörare. Jag uppskattar dock att motionera utomhus i första hand.

Vad jag, och många med mig, också behöver göra är att jobba med styrka och muskler. En stark kropp är en friskare kropp, så är det bara. Jag "borde" köpa kort på gym, men jag vet med mig att det inte skulle bli ekonomiskt försvarbart eftersom det inte skulle hinna utnyttjas så mycket som det borde. Istället väljer jag att lösa det med att träna lite styrka hemma.

Jag har provat lite olika redskap tidigare, men nu har jag hittat ett som jag tycker riktigt mycket om - GYMSTICK.  Det är lätt och smidigt, väldigt allsidigt och ger ett bra motstånd. Jag beställde min Gymstick (svart gummiband) från Bodystore för 449:- och det är en riktigt bra investering. Med följer träningsplansch och träningsDVD. På nätet finns också massor med övningar och videoinspelningar för den som vill ha inspiration eller hitta ett färdigt träningspass.
Jag surfade runt lite och hittade bloggen Team Gymstick som erbjuder massor med härlig inspiration.

Du, som jag, som stundtals har ett stillasittande jobb och som inte känner att du har tid att springa på gym och träna. Det är perfekt att ha Gymsticken i närheten och göra några stärkande övningar lite då och då. Du slipper bli stel och få ont och tränar samtidigt dina muskler. När sedan arbetsdagen är klar är du redan styrketränad :-).

I dag har jag en "hemmajobbardag", vilket innebär att jag enbart har kunder per telefon. Då passar jag på att börja dagen med en skön löptur längs Mälaren och styrketränar med Gymsticken efteråt och mellan varven. Det är ingen som ser att jag är alldeles svettig när jag pratar i telefon;-).

Ha en skön dag!

3 kommentarer:

 1. ..så skönt med en promenad..jag gick en härlig i går kväll och blir en till ikväll..sen ska jag lägga till armhävningar och mage..hualigen..hahaha..men det blir bra resultat sen..krampåre

  SvaraRadera
 2. ..en gång till med direkt länk till Kungsholmsbloggen :))

  SvaraRadera
 3. Classic Marie - du promenerade väl inte i skorna på bilden ;-)?!?!?
  Bra tänkt med att lägga till lie i taget. Det är ett vinnande koncept. Härligt att du fixade med länk till båda dina fina bloggar. Bamse kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...