fredag 4 februari 2011

PLÖTSLIGT HÄNDER DET!

Jag är energifull för VLT-fotografen för ett par år sedan.

Det är mycket som är märkligt och långt ifrån allt som man (läs jag) förstår här i livet. Men nog tror jag på någon sorts "magisk kraft" som är svår att förklara. Nu har jag varken läst eller sett "The Secret" (ja, vet, jag både borde, ska och vill göra det;-)...), men jag kan tro att det är något "kosmiskt" som händer och påverkar. Självklart tror jag också på den egna kraften, förmågan och viljan och att det är den grund där det startar. Men ibland är det något mer som kommer till. Något som inte med ord kan förklaras. Bara upplevas.

Vid årsskiftet kände jag att något behövde hända i mitt liv karriärmässigt, men jag visste inte riktigt vad. Jag skrev en lapp med texten:
Jag öppnar upp för nya krafter och möjligheter. Välkomna!
Lappen lade jag i en vacker skål och placerade högt uppe på ett skåp i närheten av min arbetsplats.
Jag har tänkt på texten jag skrev vid flera tillfällen och verkligen känt att det känns rätt.

NU börjar det hända saker! Sådant som sker utan att jag själv tar initiativ till det.
Jag kan få bestämda och väldigt starka känslor av att jag ska befinna mig i något speciellt sammanhang, och där träffar jag någon/några personer som jag direkt "klickar" med.
Jag får spännande förfrågningar om samarbeten.
Jag får intresserade mejl.
Jag får inbjudningar till evenemang - både intressanta och helt ointressanta.

Det är med andra ord som om det är någon "kraft" som verkar "därute" som jag varken styra eller förstå.
Men det känns härligt och fantastiskt och jag känner mig ödmjuk inför det.

Har du några liknande erfarenheter?
Berätta gärna!

Passar på att önska en riktigt trevlig helg!

9 kommentarer:

 1. :-) HÄRLIGT & Grattis till allt som sker.
  Ang boken the secret så tycker jag du ska läsa/lyssna på "Attraktionslagen" i stället som är kärnan av det som "the secret är". The secret känns som en new-age-bok eller hur jag ska beskriva det i jämförelse även om det är en mycket lättsmält bok på alla sätt och vis men jag tycker att Attraktionslagen verkligen tar det på rätt sätt och känns ännu mer "rätt" :)
  GO WITH THE FLOW säger jag bara

  SvaraRadera
 2. Jag säger också HÄRLIGT!! Blir glad när jag läser detta, både för din skull och för att det stärker mig i min tro på tankens kraft!!
  Njut vännen och tack för att du delar med dig av din energi!

  Kram:)

  SvaraRadera
 3. Hej Ulrika och grattis till dig!

  Du förtjänar verkligen allt detta och det är ingen slump att det regnar nya möjligheter över dig. Du bidrar med så mycket till oss andra, uppmuntrar och stöttar, din blogg är en outtömlig källa med fina råd och peppning - Och visst är det så att på ett eller annat sätt får vi alla tillbaka när vi ger. Och som du ger! Du är en av anledningarna till att jag själv fick fart på mig, för nu ett år sedan, när jag hittade till dig och din blogg.

  Jag tittar in till dig med jämna mellanrum, för att se hur du har det och få inspiration. Och vi har ju haft fint samarbete under hösten när du var Gästadmin. på Qoola Qvinnor på Facebook - vilken succé du gjorde! Tack Ulrika, jag följer dig fortsatt och är övertygad om att du har många fantastiska möjligheter som kommer din väg till mötes - detta år och nästa och nästa...


  Kram Siv

  SvaraRadera
 4. Jajemän. Jag har liknande erfarenheter. Och visst är det en häftig känsla! :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag har sagt under hela utbildningen, studie- och yrkesvägledare, att jag vägrar att begränsa mig. "Jag är öppen för allt som kommer i min väg för man vet aldrig vad det kan leda till." - Detta har jag envist hållit fast vid fast många av mina klasskamrater velat tvinga fram vart jag skulle vilja jobba i framtiden.

  Jag ser allt jag är med om som en chans att lära mig någonting och kanske förhoppningsvis lära någon annan någonting.
  För några veckor sedan blev jag erbjuden en liten tjänst på 6 timmar i veckan som studie- och yrkesvägledare i min hemkommun och jag tackade ja. Hade jag fått den om jag hade begränsat mig själv och mitt sinne? Vem vet?

  SvaraRadera
 6. Fokus - tack vännen! Jag är lite "anti" den amerikanska "smeten".. Det blir lätt för mycket. Mottager tacksamt ditt tips om Atttraktionslagen.

  milla - andrante - tack! Kram

  Siv Thuresdotter - du är underbar du Siv! Vi slår nog snart följe på vägen ska du se ;-). KRAAAAAM

  Stina - visst är det! Kram

  Ingela - heja dig! Bra inställning du har och stort lycka till! kram

  SvaraRadera
 7. Varma gratualationer till dina nya möjligheter! Synkronicitet var ett begrepp som jag lärde mig när jag lästa Julia Camerons bok "Öka din kreativitet". När jag öppnade mig för mitt kreativa flöde så infann sig många lyckliga sammanträffande som fick mig att växa. Men i ditt fall handlar det förstås om ett mycket hårt arbete som nu börjar ge frukt.

  SvaraRadera
 8. En sådan underbar, energifull bild! Jag får lust att hoppa och jubla när jag ser den!

  SvaraRadera
 9. Nu har jag också en liten lapp i min fina marimekko burk... :-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...