tisdag 8 februari 2011

EN BRA ENERGIBALANS


Att känna sig energifylld är en härlig känsla.
Många anledningar finns det till att vi känner oss trötta och energilösa; för lite sömn, dålig kosthållning, otillräcklig med motion och stress är några av de vanligaste.

Om du känner att du vill öka på ditt energiförråd så är det bra om du funderar på:
 • Vad äter jag? Är det mat som ger mig energi på lång sikt eller ger den mig bara energi kortsiktigt? Mat som enbart ger kortsiktiga energikickar är sådan som innehåller snabba kolhydrater som socker och vitt mjöl. Minska ner på det och du kommer ganska snart att känna skillnad.
 • Hur sover jag? Är det tillräckligt? Känner du dig utvilad när du vaknar på morgonen? Om inte, försök att öka på sömnen så att du kommer i säng 30 minuter tidigare några kvällar efter varandra och se om det gör någon skillnad. Försök att komma i säng senast kl. 22 på kvällen. Mellan 22 och 02 på natten jobbar kroppen som bäst med att stärka ditt immunförsvar och reparera det som behöver repareras.
 • Motionerar du för lite? Försök att öka på din vardagsmotion så att du går cirka 10.000 steg /dag - är du inte där idag, så öka successivt antalet steg så att du orkar mer och mer. Eller hitta andra sätt att motionera; ut och spring, träna hemma med tränings-dvd eller gå på gym.
 • Balansen mellan aktivitet och vila är jätteviktig för att du ska ha en bra energinivå. Har du för mycket att göra så får du tänka till om det är något som du kan avstå från för att ge dig utrymme till vila och återhämtning. Kryssa för tider i kalendern där du inte kan boka in något annat än tid för dig själv/familjen. Avsätt en helg i månaden där ingenting bokas in för att ge dig tid för vila och återhämtning.

2 kommentarer:

 1. Skulle vilja lägga till att balansen mellan alla delarna i livet är viktigt för att energin man har inte skall ta slit för fort!

  Tack för en jätte trevlig och inspirerande blogg!

  Ann@ ღ

  http://thespectacularlife.wordpress.com/
  Följ min blogg med bloglovin

  SvaraRadera
 2. Ulrika jag nämner dig, din blogg och har skrivet av det du skrev 110131. Om detta inte är ok hör av dig så tar jag bort det! kram Lena

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...