söndag 2 januari 2011

ATT DRÖMMA - STORT ELLER VARDAGSNÄRAAllt är möjligt! 
The sky is the limit! 
Du kan bara du vill! 

Det är det vi matas med många gånger idag. Människan har inga begränsningar. Bara du vill och fokuserar tillräckligt mycket, så kan du få det du vill ha och komma dit du vill.

Jag skulle vilja säga att det är en sanning med modifikation. För visst är det så att vi många gånger kan åstadkomma mer än vad vi själv tror. Men, dessa stora drömmar och önskningar som kräver mycket av oss kan också bli begränsande. För det är jobbigt att hela tiden tänka stort och längta. Kanske har vi inte heller varit realistiska och sett till våra begränsningar. För begränsningar har de flesta av oss. Vi kan vara begränsade på en massa olika sätt: ekonomiska, sociala, intellektuella, talangmässiga, fysiska etc.
Vissa begränsningar är beständiga medan andra är tillfälliga. Genom att se vad som begränsar dig och på vilket sätt är det lättare att sätta upp rimliga mål. 

Dela in dina drömmar i "stora" eller "vardagsnära", då det "stora" betyder att de inte kommer att inträffa inom en nära framtid - eller kanske inte alls, men det är ändå något som känns skönt att drömma om ibland (som en egen Söderhavsö). De vardagsnära är sådana som du faktiskt med lite fokus och vilja kan få till stånd redan nu eller inom en snar framtid.

På så sätt är det lättare att du verkligen fokuserar och jobbar för att dina drömmar kan bli verklighet, och du behöver inte slås ner av att de är alltför avlägsna (vilket ofta leder till att inget alls blir gjort).
Har du svårt att veta vad som verkligen är viktigt för dig? Då rekommenderar jag PASSIONSCOACHNING. Håll utkik här nästa vecka för ett kanonerbjudanden som kan ge dig en både passionerad och fokuserad start på 2011 - till kanonpris.

5 kommentarer:

 1. "Drömmar är bilder...ur boken din själ skriver om dig."
  //Marsha Norman

  Ha en fin kväll/caja

  SvaraRadera
 2. I dagens Göteborgsposten finns en artikel om att leva sina drömmar och reportage om tre personer som gjort verklighet av det. Tyvärr hittar jag inte den här artikeln på nätet. De visar att det är alldeles möjligt att leva sin dröm och att det som många ser som orealistiskt kan vara hur realistiskt som helst!

  SvaraRadera
 3. Känns inte som om jag har några drömmar alls just nu. Vet inte om det är bra eller dåligt...

  SvaraRadera
 4. inspirerande läsning, hittade hit via QQ, "du blir vad tänker" är ett bra motto tycker jag..gott nytt år..vi ses i cyberspace snart igen/Hälsn Marie Söderberg

  SvaraRadera
 5. Caja - så vackert! Tack!

  Monica - visst är det möjligt! Det gäller bara att veta vad man vill, hålla fokus, tro på sig själv, kanske ha lite tur, men framför allt tillit.

  GM - det kanske är precis så det behöver vara nu. Antingen känner du dig förnöjd med det som är, eller så kommer drömmarna att ta form när du har gett dem den tid de behöver.

  Classic Style - varmt välkommen Marie! Visst är det så - du blir vad du tänker. Våra tankar formar oss mycket mer än vad vi själva förstår. Ser fram emot att hålla kontakt med dig här i "rymden". Varmt välkommen tillbaka.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...