onsdag 22 december 2010

VI GÅR MOT LJUSARE TIDER

I går var årets mörkaste dag då vintersolståndet inföll. Nu, från och med i dag går vi officiellt mot ljusare tider. Det låter väl härligt!
För även om snön lyser upp vår tillvaro en hel del (tänk vilket mörker vi hade haft utan den), så längtar vi dagsljus, solstrålar och så småningom värme.
Många känner av en trötthet och kanske till och med lättare depressioner under denna årstid på grund av bristen av dagsljus (sol). Om du hör till dem som känner dig orkeslös så här års, så kan du ladda upp med lite extra D-vitamin. Den här tiden på året har de flesta av oss förbrukat all D-vitamin som våra kroppar laddat med under sommarmånaderna. Om du inte har semestrat utomlands nyligen, då har du fyllt på ditt lager. Ett annat bra tips är att ge sig ut minst 20 minuter mitt på dagen för att få både dagsljus och frisk luft. Det gör dig också piggare.

3 kommentarer:

 1. En annan sak som gör mig piggare, är att gå och träna. Det mår min kropp bra av.

  SvaraRadera
 2. Kära duktiga inspirerande peppande glada Ulrika, jag vill passa på att önska dig och de dina en riktigt God Jul och ett härligt Gott Nytt Inspirerande År.
  Kram från Lydia

  SvaraRadera
 3. Cayenne - det blir vi alla så mycket piggare av. Det har du helt rätt i. Att träna utomhus ger dubbel effekt.

  Lydias Gröna Fingrar - tack underbara fina Lydia. Jag önskar dig självklart detsamma. Stor varm kram från mig.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...