torsdag 2 december 2010

SJÄLVKÄNSLA OCH LEENDEN - EN UTMANING

Den som har låg självkänsla utstrålar ofta det med hela kroppen. En person med låg självkänsla som går in i ett rum med andra personer, de flesta kanske okända, signalerar obekvämhet med hela kroppen. Och det är ju inte så konstigt. En sådan situation kan vara nog så jobbig om man känner osäkerhet.

Problemet kan bli större genom att andra personer kan tolka det undvikande beteendet som ointresse, högfärdighet eller märkvärdighet. Det är inte säkert att alla ser att det handlar om osäkerhet. Då kan resultatet bli ett avståndstagande som spär på personen med låg självkänslas låga tankar om sig själv och sin betydelse.

Om du själv tycker att du har dålig självkänsla och gärna skulle vilja uppleva ett vänligare och varmare bemötande (vem vill inte det?), så ska du få en utmaning av mig idag. Bestäm dig för att prova dem vid minst ett par tillfällen idag och se vad som händer.


  • Utmaningen: När du möter en eller flera personer som du inte känner eller känner så väl. Ta ett djupt andetag tyst för dig själv och samtidigt som du drar in luften genom näsan och ner i lungorna så låter du mungiporna dra sig uppåt. Andas långsamt ut och håll kvar ditt leende en liten stund. Se till att få åtminstone lite ögonkontakt med någon/några av personerna. DU behöver inte säga något. Du behöver inte titta dem i ögonen en längre stund. Bara ett litet leende och en kort ögonkontakt. Vad händer?
Om du provar detta idag, så skriv gärna en kommentar och berätta hur det gick. Du får gärna vara anonym om du vill det.

2 kommentarer:

  1. Igår gick jag förbi en gatumusikant i Ängelholm. Jag log mot honom och fick ett glatt leende tillbaka (hade tyvärr inga pengar att lägga i hans mössa) och när vi passerade honom på andra sidan gatan hejade han högt och glatt. Det värmde in i själen...så lite kan värma så mycket.

    SvaraRadera
  2. Lydias Gröna Fingrar - å så fint! Det är ju faktiskt så det är att något så litet kan vara så värdefullt. Tack för att du delar med dig.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...