onsdag 1 december 2010

I VÄNTAN PÅ VADÅ?

 Tillhör du dem som har drömmar om både det ena och det andra, men som bara ska vänta in rätt tillfälle först?
Som hon som ska börja ta danslektioner när hon har gått ner 10 kilo.
Eller som han som ska vidareutbilda sig när det har lugnat ner sig där hemma.
Kanske som hon som ska starta egen firma när ekonomin blir bättre.
Eller han som vill börja måla tavlor på kvällarna när det inte är så mycket övertid längre.

Det är många som väntar på det "perfekta tillfället" i livet då de äntligen ska göra det som det längtar efter.
Det är bara det att dessa "perfekta tillfällen" har en tendens att utebli. Eller kanske är det snarare så att när de väl infinner sig har förutsättningarna förändrats så att det ändå inte blir aktuellt att göra slag i saken.

Många tänker också så stort.Vi längtar självklart efter den stora, omvälvande och positiva förändringen. Risken är då att den blir så stor att den blir svår att genomföra, åtminstone i brådrasket.
Om du har något som du längtar efter, fundera på om redan nu kan få in bitar av det i ditt liv.
Som hon som vill börja dansa, men inte vill göra det förrän hon blivit smalare (vilket är en tokig, men ändå mycket vanlig tanke) - hon skulle kunna köpa sig en dvd med dansinstruktioner och träna hemma. Då kan hon både gå ner i vikt och få dansa.
Eller han som vill vidareutbilda sig - han kanske kan gå en kvällskurs på några poäng för att ha påbörjat sin utbildning lite smått.
Hon som vill starta eget, men som tycker att ekonomin måste vara stabilare - hon kanske kan undersöka möjligheten att arbeta parallellt med sitt nuvarande arbete.
Och han som vill måla tavlor på fritiden - han kanske ska ordna en liten "målerihörna" hemma och börja måla så smått lite då och då när andan faller på.

Väntar du på det perfekta tillfället är risken stor att du få förbli väntande. Och det är synd!
Sätt dina planer i verket och se till att få in lite mer "längtanssaker" i ditt liv redan nu.
Det du kommer att märka är att det kommer att ge dig så mycket positiv energi att det kommer att färga av sig på resten av livet. Lycka och glädje har nämligen en tendens att smitta av sig!

3 kommentarer:

 1. Susann dela med sig på facebook :)

  SvaraRadera
 2. Åh jag blir bara så glad när jag läser hos dej. När jag tappar fokus så läser jag jag hos dej och faktiskt så kan jag hitta tillbaka till det positiva då!

  Jag är en som väntat på rätt tillfälle i några år och jag känner så väl igen mej i denna text. Det går inte att vänta för det är jag själv som måste bestämma mej för förändringen. Jag är glad att jag bestämde mej till slut!

  Tack Ulrika för att du finns!

  Många cyberkramar från mej.

  SvaraRadera
 3. Susann - så gärna så gärna :-)

  Gerd Utterström - härligt Gerd! Tack för att DU finns och för att du delar med dig av dina tankar. Stor och varm kram tillbaka.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...